Україна дивує: 21 аналог світових туристичних об’єктів

Україна неймовірно багата на цікаві місця, вишукану архітектуру та справжні дива природи. Ми з легкістю можемо конкурувати з популярними туристичними країнами, адже в нас знаходиться чимало об’єктів, які зовсім не поступаються їм.
Команда туристичного оператора «Відвідай» пропонує Вам відкласти закордонні паспорти якомога подалі та пізнати гарні місця України для подорожі.

1. Сакральна Зарваниця або Український Єрусалим

Тернопільщина дивує нас цікавими місцями, сповненими потужною енергією та неймовірною красою. І це правда, адже саме там компактно розташувався «Український Єрусалим» — Зарваниця. Комплекс споруд в центрі якого є копія Гробу Господнього відтворює архітектурний ансамбль святинь Єрусалиму. У Зарваницькому духовному центрі також відтворені Сходи Покаяння (Святі Сходи), якими Ісус Христос підіймався на суд до преторію Пилата, Гетсиманський сад, де Божий син молився перед тим, як його схопили, Левові ворота та Вежа Давида. Цікаве місце наповнене молитвою, вірою та набожністю і неодмінно варте того, аби його відвідати.

Зарваниця – Єрусалим

Знайти внутрішній спокій та пізнати краще це дивовижне місце можна тут:

 

2. Синевир та Чорне озеро

Містична водойма, що знаходиться в Закарпатській області є найбільшим озером Українських Карпат та зачаровує своєю дзеркальною блакиттю. Затаївшись поміж зелених пагорбів незайманої природи це цікаве місце захоплює дух своєю красою. Тут, шепочуть смереки, перешіптуються сосни та ялиці, і саме сюди кличуть трембіти всіх охочих відвідати українські Карпати. Можна порівнювати Синевир з Альпійськими озерами чи Чорним озером у Чорногорії, що знаходиться в національному парку Дурмітор, але Синевирський магнетизм та унікальність назавжди викарбуються у Вашому серці.

Синевир – Чорногорія

Ласкаво просимо побачити Синевир на власні очі разом з нами:

 

3. Сакури, аніме та Ужгород

Не обов’язково їхати на інший кінець світу, не спати ночами зубрячи японську мову чи обожнювати аніме аби побачити дивовижні дерева сакури. Цей ніжно рожевий колір та солодкий аромат скликає туристів не лише у Токіо чи Кіото, а й цікаве місце Західної України — наш Ужгород, що на Закарпатті. Тут цілі вулиці заквітчані японським цвітом, а туристи відкладаючи усі справи з середини квітня чимдуж мчать в Ужгород!

Ужгород – Кіото

Бажаєте приєднатись до них? Запрошуємо:

 

4. Родинні секрети замку «Паланок»

Та не лише чарівною природою тішить нас Закарпатська область, а й дивовижною архітектурою! Замок «Паланок» — це велична фортеця, що тримає у своїх стінах безліч історій, легенд, драматичних сюжетів, тут, між замковими коридорами зберігаються найстрашніші таємниці та найщасливіші моменти життя, його колишніх власників. Подільський князь Федір Корятович чи трансільванські князі Ракоці, а, можливо, відважна красуня Ілона Зріні? Про життя кожного з них ви дізнаєтесь відвідавши цю важливу військово-архітектурну пам’ятку України.
Подейкують, що Паланок має «брата-близнюка» на Баварських землях, а саме замок Бургхаузен, що знаходиться в однойменному німецькому місті. Зовнішня схожість справді очевидна, але кожна споруда насамперед важлива історією, яка в ній відбувалась.

Паланок – Бургхаузен

А ще ходять чутки, що статуя Федора Корятовича на території замку здійснює найзаповітніші бажання, хочете перевірити? Запрошуємо у тури:

 

5. Долина нарцисів проти Нідерландів

Нідерланди відомі на весь світ королівським парком квітів Кекенгоф, що цвіте між Амстердамом та Гаагою в маленькому містечку Ліссе. І це справді цікаве місце для усіх поціновувачів ботаніки та не тільки. Та в Україні теж є гарне місце де легко можна отримати естетичне задоволення. Заповідник в урочищі Кіреші, що поблизу міста Хуст на Закарпатті прославився на всю Україну, як «долина нарцисів», адже саме там найбільший у Середній Європі осередок нарцису вузьколистого. Унікальний ботанічний сад у другій половині квітня та до першої половини травня вкривається білим килимом і заманює туристів з усіх околиць, аби помилуватись ніжним білим цвітом.

Хуст – Нідерланди

Не проґавте свій шанс помилуватись цією красою:

6. Квіткова Волинь та Буковина: неймовірні тюльпани

Не нарцисами єдиними багаті Нідерланди, головною окрасою країни протягом років залишаються тюльпани. Подивитись на чарівні алеї щорічно приїжджають туристи зі всього світу. А в Україні тим часом з’явилась своя власна «Голландія». На Волині, поблизу селища Голоби що у Ковельському районі у першій половині травня розквітає 2 га чудових тюльпанів — тут їх близько 350 видів і в черги помилуватись цим ансамблем барв і аромату прибуває все більше і більше бажаючих. А також неподалік від Чернівців – селах Реваківці та Мамаївці, що у Кіцманському районі щороку зацвітає понад п’ятдесят сортів цих квітів утворюючи яскравий і різнокольоровий геометричний візерунок. Запрошуємо й вас помилуватися цими квітами які віддавна є символами багатства і знатності.

Волинь – Нідерланди

Ви вже бачили цю красу? Якщо ні, то ми це виправимо:

 

7. Чи були тролі у Сколівському районі?

За останні декілька років Норвегія стала новим центром світового туризму. Звісно, адже ці холодні безкраї простори та витончені скалисті краєвиди нікого не залишать байдужим. Особлива увага була прикута до відомого кам’яного виступу на горі Ск’єггедаль більш відомого як «Язик троля», тисячі шукачів пригод щорічно відвідують це місце. Та в Західна Україна має свій відповідник цьому природньому диву — Скелі в Ямельниці. Селище Ямельниця знаходиться у Сколівському районі Львівскої області та збирають навколо себе теж чимало туристів та поціновувачів гарних фото. Тут знаходяться і високі Камені Сигли, і Чорний камінь, що має серед жителів села недобру славу, і Юшкова яма, саме яку й порівнюють з Язиком Троля.

Юшкова Яма – Язик Троля

Чи бували тролі у Ямельниці? Це і багато іншого ми дізнаємось разом з Вами у турі, який з великою цікавістю готуємо для Вас!

 

8. Калуське Памуккале

У Івано-Франківській області знаходиться ще одне чудо України — справжнє «Мертве море» в Калуші. Утворилась ця дивовижа завдяки видобуванню калійних та магнієвих солей у колишньому промисловому центрі. Краєвиди тут заворожують, а розсипи калійних солей на краях хвостосховища нагадують славнозвісне «Памуккале».

Калуш – Памуккале

Ласкаво просимо разом з нами:

 

9. Заліщики — Німеччина: неймовірна схожість

Десь у далекій Німеччині ріка Саар огортає собою селище Оршольц, чим створює відчуття невеличкого острівця, який заманює туристів. А Тернопільська область має свої цікаві місця і одним з них є місто Заліщики. Мальовничу місцину з усіх боків огинає могутній Дністер, а зі сушею пов’язує лише невеличкий місток. Заліщики — цікаве місце Західної України, яке здатне вразити навіть бувалих туристів, адже тут не лише дивовижні панорами, у самому містечку чимало цікавих об’єктів та стародавньої архітектури.

Заліщики – Німеччина

Ласкаво просимо навідатись туди разом з нами у даному турі:

 

10. Микулинці: костел, як в Дрездені.

Та в Тернопільській області є ще одне цікаве місце, що трішки нагадає Вам про Німеччину — дивовижний бароковий костел Святої Трійці (1779р.), захоплює своїми досконалими формами та величчю. Збудований Микулинецький костел за зразком катедрального собору у Дрездені.

Микулинці – Дрезден

І відвідати цю красу ми пропонуємо разом з нами у програмі турів:

11. Чому фанати Гаррі Поттера полюбили Плебанівку?

Не спішіть покидати Тернопільщину вона має ще багато цікавих місць вартих Вашої уваги. Туристичною родзинкою тут є Плебанівський віадук, що у Теребовлянському районі. Це справжнє архітектурне диво, міст став туристичною візитівкою міста та все більше відвідувачів запитують чи їздить тут потяг, що прямує до славнозвісного Гоґвартсу, вже так сильно шотландський віадук з фільму про Гаррі Поттера схожий на Плебанівський.

Плебанівка – віадук з к/ф “Гаррі Поттер”

Перевірити це можете на власні очі:

 

12. Мистецтво без кордонів.

Мистецтво — унікальний вид діяльності і таким унікалом в Україні є художник та скульптор Михайло Дзиндра. Роботи митця дивують абстрактними формами та модерним виконанням і приваблюють мистецтвознавців світових масштабів. У даному стилі, а саме геометричної абстракції та модернізму працював і британський художник Генрі Спенсер Мур. Обидва чоловіки є геніями своєї справи, а їх творчість заслуговує не аби якого визнання.

Михайло Дзиндра – Генрі Спенсер Мур

Познайомитись з Михайлом Дзиндрою можна у музеї модерної скульптури разом з нами:

 

13. Карнавальна Буковина

У місті Вашківці, що неподалік від Чернівців, відбувається неймовірне видовище — Переберія. Карнавальне дійство під час маланківських святкувань, яке заворожує своєю барвистістю, строкатістю. Кожен учасник дійства має свою роль, яку гідно несе впродовж свята. Туристи, які щорічно приїжджають, аби подивитись на Вашківецьку Переберію зазначають, що фестиваль не гірше, ніж у Ріо!

Маланка – Ріо де Жанейро

Перевірте і Ви! Запрошуємо приміряти на себе новий образ у ході програми туру:

.

14. Кржижикові фонтани чи Вінницькі?

Вінницький Фонтан є головною окрасою міста, найбільший в Україні та Європі плавучий фонтан входить у перелік найкрасивіших фонтанів світу. Мультимедійне світло-музично-водяне шоу тішить і місцевих жителів та збирає навколо себе натовпи туристів. Відкриття сезону Вінницьких фонтанів завжди супроводжується видовищним шоу на якому присутні і популярні виконавці, і можновладці і бажаючі насолодитись красою конструкцій.
Аналогів фонтану у Вінниці нема, проте у столиці Чехії Празі є схожі «співаючі» Кржижикові фонтани і «фонтанні браття» часто порівнюються туристами.

Вінниця – Прага

Ми в свою чергу рекомендуємо Вам відвідати окрасу Вінничини:

 

15. Природа створює романтику.

Усі озера в Україні оповиті ореолом романтики, але є одне, що асоціюється з коханням особливо. Дане озеро знаходиться у селищі Олешня на Чернігівщині і воно… у формі серця. Так саме дивовижна форма водойми заманює закохані пари усієї країни, аби насолодитись цим краєвидом та відчути романтичну атмосферу. Такої ж форми озеро знаходиться в Японії та наше нічим не поступається східному брату!

Олешня – Японія

16. Асканія Нова

Зебри, бізони, коні Пржевальського, олені, антилопи, верблюди, віслюки та безліч інших унікальних тварин можна побачити не лише під час сафарі у Африці, а й в Україні. Неймовірний оазис розлився на Херсонщині дивовижними барвами — Асканія Нова — біосферний заповідник, заснований в 1898 році Фрідріхом Фальц-Фейном.

Асканія Нова – Сафарі

Це місце Ви обов’язково повинні побачити на власні очі, а ми у цьому підтримаємо у рамках нашого туру:

17. Рожеві дива Херсонщини та Сенегалу.

Однією зі загадок сонячної Херсонщини є надзвичайної краси рожеві озера. Цей здавалось би неприродній для води колір, водойми отримують завдяки водорості — Дуналіелла Саліна, яка здатна вижити в соляному розчині озер Арабатської стрілки та виробляє каротиноїди, які при пекучому сонці надають воді оригінального рожевого забарвлення. Завдяки цій же мікроводорості схожу історію має озеро Ретба, що в Сенегалі.

Херсон – Сенегал

І не потрібно їхати на інший континент, аби погледіти на рожеву водицю, а скористатись нашою пропозицією:

18. Олешківська Сахара

Мало хто знає, що в Україні знаходиться один з найбільших піщаних масивів у сухостеповій частині Європі. Знаходиться він на чарівній Херсонщині, яка як Ви уже помітили, має чим вразити. Поміж Чорним морем на заході та Каховкою на сході розмістились вони — Олешківські піски. Це цікаве місце в Україні, заманює в свої тенета все більше відвідувачів , які часто порівнюють Олешківські піски зі самою Сахарою.

Олешки – Сахара

Порівняйте і Ви:

 

19. Вилкове, ще та Венеція

У південній частині України, на мальовничій та сонячній Одещині розташувалось унікальне місто — Вилкове. Це останній населений пункт на березі могутнього Дунаю, перед його впадінням у Чорне море, але не тільки цей факт змусить відвідати Вилкове, що поблизу Одеси. Дивовижність міста полягає утому, що воно… на воді. Саме так, як славнозвісна Італійська Венеція! У Вилкове відсутні звичне нам планування вулиці чи навіть тротуар, натомість тут численні канали та човни, як найпопулярніший засіб пересування. А ще Вас приємно здивує чисте повітря та можливість влаштувати фотосесію, без туристів на задньому плані.

Вилкове – Венеція

Відвідати Українську Венецію можна разом з нами у турі:

 

20. Аккерманська фортеця та валійські історії

Поблукавши «Українською Венецією» не ватро закінчувати свої дослідження Одещини. Там де розлився Дністровський лиман і стоїть Білгород-Дністровський град, розташована історико-архітектурна пам’ятка XII ст. Збудована на залишках грецького міста Тіра могутня Аккерманська фортеця зовні нагадує декорації найвідоміших історичних фільмів і огорнута атмосферою середньовіччя. А ще має валлійського «брата» на північному узбережжі Уельсу – замок Конві.

Аккерман – Конві

Відвідати Аккерманську фортецю та насолодитись «Українською Венецією» можна разом з нами:

21. Романтичний парк Київщини.

Чудово облаштований квітковий парк розлігся у селі Ковалівка, що на Київщині. В центрі села Ви побачите красиву площу з великими фонтанами, заквітчані клумби, місток “кохання”, озеро з чорними та білими лебедями. Це цікаве місце оповите романтикою і нагадує відомий квітковий парк в Дубаї.

Ковалівка – Дубаї

Відвідати Ковалівку можна під час нашого туру:

Звісно пізнавати закордонні терени потрібно, хоча б для ознайомлення з іншими культурами та традиціями, але перш за все варто відвідати місця рідної країни. Адже погодьтесь, що дивно, коли маєш фото на фоні Версалю чи Лувру, проте ніколи не бачив Паланку чи Підгорецького замку. Можна 10 разів побувати в Парижі, але не знати як виглядає центр Львову чи Чернівців. І, повірте, шо наші туристичні (і не дуже) місця, захоплять Вас не менше, аніж їхні закордонні побратими.
А, можливо, Ви й зовсім відкриєте для себе цікаві місця, про які і не здогадувались! Час на мандри настав, а команда туроператора “Відвідай” радо з цим допоможе!

(Visited 12 061 times, 21 visits today)
Поділитись з друзямиEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest




2 в “Україна дивує: 21 аналог світових туристичних об’єктів
  1. Здорово!
    Стаття надихає на плдорожі!
    Щиро вам дякую за таку корисеу, влучну інформацію та гарні фото. Мені більш за все сподобались ті краєвиди, що з Украіни=)
    Хай щастить!:)

    • Вітання, п. Ольго!
      Клас! Раді, що Вам сподобалось! Запрошуємо у наші тури : https://vidviday.ua/
      І з нетерпінням чекаємо на зустріч!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *