Осінь в Україні: кращі місця для незабутніх мандрівок восени

Територія Західної України завжди вражала своєю красою, історією, культурою. Тут можна знайти низку цікавих природних об’єктів, від величних гір і озер до бурхливих водоспадів і незайманих лісів. Окрім природних місць є і культурні осередки масового відпочинку, в яких можна спостерігати симбіоз людини та природи. Одним з таких поєднань є парки у містах, а також селища в горах.
Але як обрати місце, яке варто відвідати восени, які осінні тури знайти та куди поїхати осінню? Читайте, топ 12 найгарніших місць Західної України для мандрів восени.

Закарпатська область

Почнемо з найбільш західної області нашої держави. Тут ви знайдете неймовірно цікаві місця, які вразять вас своєю природною красою. Саме сюди можна взяти тури як на один день, так і на цілий тиждень. Побачите середньовічні замки та скупаєтесь в чанах.

Водоспад Шипіт

Це один з найвідоміших та найкрасивіших водоспадів України. Струмок на якому утворився водоспад бере початок з джерела на горі Великий Верх у гірському масиві Боржава. Саме восени відвідати водоспад Шипіт найкраще, щоб оцінити його природну красу. В цю пору року водоспад знову стає бурхливим внаслідок теплих осінніх дощів, а букові ліси забарвлюються у різні відтінки жовтого, помаранчевого та червоного кольорів. Водоспад є одним із 7 природних чудес України, а його висота – аж 14 метрів.

Водоспад Шипіт

Відвідати водоспад Шипіт можна в наступних мандрівках:

Озеро Синевир

Найбільше озеро Українських Карпат, перлина гір. Це високогірне озеро розташоване на висоті близько 1000 м над рівнем моря. З усіх боків оточене древнім хвойним лісом. За місцевою легендою свою назву озеро отримало від сумної та драматичної історії кохання. Коли дівчина Синь покохала не знатного хлопця, на ім’я Вир. Саме через свій низький соціальний статус Вира було вбито в цих місцях. На честь українських Ромео і Джульєтти на озері звели 13-метрову скульптуру з дерева. Тому романтична, меланхолічна осінь найкращий час для туру до озера. Між іншим, озеро притягує до себе кіноіндустрію. Саме тут знімали такі українські стрічки, як «Захар Беркут», «Синевир» і навіть фільм з Жаном Рено «Останній Крок».

Озеро Синевир

Відвідати озеро Синевир можна відправившись в тури:

Синевирський перевал

Мальовничий перевал, з якого відкривається неповторний вид на гірські хребти українських гір. У сонячну погоду з висоти 793 метрів можна розгледіти найкрасивіші українські масиви. У східному напрямку будуть розташовані Ґорґани – цей гірський хребет легко помітити через властиві йому вершини, що вкриті камінням. А на заході розміщена полонина Боржава, де розташований водоспад Шипіт. Через Синевирський перевал проходить велика кількість екскурсій і різноманітних турів. Під час поїздки до озера Синевир ви неодмінно проїжджатимете ним. Зупиніться, вийдіть на свіже гірське повітря і відчуйте ці відкриті й потужні простори.

Синевирський перевал.

А відвідати це місце ви зможете в наступних турах:

Івано-Франківська область

Коли настає осінь в Україні, одне з найкращих місць, які варто відвідати стає Прикарпаття, тут ви можете взяти екскурсії, що б познайомитись з культурним різноманіттям гуцулів, бойків та лемків.

Буковель

Буковель – найбільший та найкращий гірськолижний комплекс України, та Східної Європи. Іноземці за якістю порівнюють його з гірськолижними курортами Альп. Тут можна знайти просто безліч розваг: катання на лижах, велодоріжки карпатськими стежками, джип-тури по гірських дорогах, пейнтбол, тролей, озеро молодості та багато інших цікавих місць для відпочинку. Це просто ідеальне місце, щоб взяти тури на осінні канікули і відвідати Буковель.

Курорт Буковель з висоти.

Відвідайте Буковель разом з нами у турах:

Місто вражає своїми традиціями та самобутністю, тут ви побачите неймовірно цікаві місця Карпат. Місто розташоване між горами в улоговині річки Прут. Саме на цих горах місцеві пастухи випасають овець та корів, з молока яких готують неймовірно смачний сир. А тутешній ринок вражає своїм гуцульським колоритом. Там можна знайти справжні вишиті сорочки, вироби з овечої шерсті, різні трави, консервації, мед і звісно ж сир.

Яремче.

Яремче можна відвідати у мандрівках:

Скелі Довбуша (Бубнище)

Спочатку це було язичницьке капище де приносили жертви Перуну. З часом там все більше оселялись люди, видовбували ходи в печерах і лишали різні мітки, солярні знаки та заглиблення. Назву скелі отримали від Олекси Довбуша, лідера опришківського руху, який переховувався в цих містах. З вершин скель відкривається чудовий вигляд на навколишні барвисті ліси. Окрім головних скель, навколо існує ще кілька окремих скельних веж висотою близько 40 метрів. Неодмінно скористайтесь вихідними, щоб відвідати це місце.

Скелі Довбуша з висоти.

Відвідати Скелі Довбуша ви зможете в таких мандрівках:

Рівненська область

Зазвичай Рівненську область оминають екскурсії та прямують до більш відомих напрямків, але тут є на що подивитись.

Тараканів

Під час воєнних кампаній для протистояння ворогу потрібні укріплення, фортеці та форти. Саме таке головне завдання мав Тараканівський форт, з яким успішно впорався. Він пережив громадянські заворушення, дві світові війни та ще багато сутичок. А ось в умовно-мирний час форт не має потрібного нагляду. Тому саме зараз слід відвідати його з екскурсією чи туром, поки він остаточно не перетворився на руїну.

Тараканівський форт.

Відвідуємо Тараканівський форт разом у подорожах:

Тунель кохання

Кожен бачив фотографії закоханих у цьому місці та мріяв потрапити саме туди зі своєю половинкою. Тунель кохання – це коридор, створений деревами довжиною близько 4 км. Він розташований на залізничній колії недалеко від міста Клевань. Найкращий час для екскурсії до тунелю – восени. В цю пору дерева мають багато різнокольорового листя, а фото неодмінно вийдуть яскраві та незабутні. Між іншим, компанія Fujifilm у 2014 році зняла ролик у цьому місці.

Тунель кохання. Автор фото – Павло Березюк.

Чарівний тунель кохання чекає вас у таких поїздках:

Дубно

Місто має давню історію, перші згадки сягають 1100 року. Але найбільшого розквіту досягло під час правління Острозьких. Саме тоді в місті будується Дубенський замок, який так і жодного разу не був ніким захоплений. На території замку є велика кількість атракцій, тут і виставки, і театралізовані й нічні екскурсії. Окрім самого замку на території комплексу розміщено ще палац князів Острозьких та палац князів Любомирських. Недалеко від палацу Любомирських розміщено оглядовий майданчик, на території якого є вежа Беатка. З цієї вежі відкривається чудовий краєвид на острівок, який з одного боку відділений каналом, а з іншого – річкою Іква.

Замок у Дубні.

Містечко Дубно чекає вас в наступних подорожах:

Львівська область

Є однією з найпопулярніших областей для того, що б організувати відпочинок восени.

Парки Львова:

Парк імені Івана Франка

Всі звикли до архітектури Львова, але місцеві жителі частенько тікають з бетонних стін до затишних львівських парків. В центральній частині міста, навпроти головного корпусу ЛНУ ім. Івана Франка розташований однойменний парк, що є найстарішим міським парком України. Саме тут ростуть столітні величні дуби, граб, в’яз, бук, нетипові для наших країв платан, бундук, ягідний тис. Уся композиція парку виконана в англійському стилі, що намагається наблизитись до природного вигляду лісу.

Парк ім. Івана Франка восени.

Стрийський парк

Стрийський парк вважається одним з кращих парків Європи. Тут знаходиться надзвичайно красива і потужна платанова алея. Платан восени змінює своє листя і грає усіма барвами кольорів заходу Сонця. Кора дерев постійно оновлюється, що має винятковий вигляд. Загалом у парку росте понад 200 видів дерев, велика кількість чагарників і інших трав. Гуляючи стежками парку ви зустрінете різні незвичні рослини, які не характерні для нашої місцевості. Серед них: катальпа, магнолія, гінкго, тюльпанове дерево, кипарис, також в оранжереї побачите пальми, фікуси, орхідеї, гібіскус, кавове та гранатове дерево і навіть карликові банани. Окрім цього на території парку присутня велика кількість пам’ятників, оранжерея, фонтани, ставки та озера в яких можна погодувати лебедів. Щоб не заблукати територіями парків варто брати екскурсійні тури.

Стрийський парк.

Прогуляйтеся Стрийським парком разом з нами, приєднавшись до екскурсії:

Тустань

Оборонні комплекси будувались в багатьох місцях, але є на території Західної України унікальна археологічна пам’ятка природи – наскельна фортеця Тустань. Вона була споруджена в ІХ столітті як стратегічний, адміністративний і військовий пункт для соляного шляху. Звісно, дерев’яних частин споруди не лишилось, але за допомогою вітчизняних науковців вдалося відтворити максимально ідентичний вигляд частини фортеці. Оригінальна побудова на висоті 30-80 метрів створює ефектний вигляд для будь-якого мандрівника. Манять своїм виглядом і самі скелі, на яких розташована фортеця. Навколо них споруджені пішохідні доріжки, по яких можна гуляти спокійним і повільним темпом розглядаючи цікаву форму скель. З іншого боку від скель ви побачите осінній листопадний ліс з поодинокими хвойними деревами.

Фортеця Тустань ранньої осені.

Фортеця Тустань радо приймає гостей у таких мандрівках:

Гора Захар Беркут (Високий Верх)

На гору Захар Беркут веде одна з найдовших канатних доріг України, її довжина складає 2800 м. А підйом триває близько 50 хвилин в один бік. Саме за цей час ви встигнете насолодитись та розгледіти гарні місця: мальовничі карпатські ліси, гори та полони. Канатна дорога підніме вас на не заліснену вершину гори Високий Верх (інколи гору називають Захар Беркут). З вершини гори чудово проглядається гірський масив Сколівські Бескиди. В цей час букові ліси на схилах вершин гір вкриваються брунатними барвами осені. Також на вершині можна скуштувати різні традиційні страви місцевих жителів і зігрітись теплим карпатським чаєм чи вином.

Панорама з г. Високий Верх

Ну а споглядати незабутні панорами Карпат з вершини Високий Верх можна у турі “Карпати на 1 день”.

Тепер Ви знаєте куди можна поїхати осінню, тому обов’язково не пропустіть інші цікаві тури!

(Visited 14 357 times, 1 visits today)
Поділитись з друзямиEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *