Тур на Драгобрат – перлину Українських Карпат

У вашому житті не вистачає адреналіну? Хочете реалізувати фантастичну мрію, але боїтесь, що у вас нічого не вийде?! В такому разі у нас є пропозиція – тур в Драгобрат, найвищий гірськолижний курорт Українських Карпат. Не вмієте кататись на лижах і сноуборді? Це і не обов’язково. Ми запропонуємо вам декілька різних варіантів казкової подорожі.

Пора року теж може бути будь-якою, тому що Драгобрат літом не менш фантастичний, ніж узимку.

Переконатися в цьому можна записавшись у мандрівку Манява, Драгобрат, Полонина Перці  (2 дні/ 1ніч)

Серед усіх гірськолижних курортів Драгобрат посідає особливе місце. Це не просто високогірна лижна база в Україні, яка розташована на висоті 1700 метрів, це і місце звідки відкриваються неймовірно красиві краєвиди, а прогулянка верхівкою дасть можливість побачити приховані чудеса природи. Курорт розташований на схилах гори Стіг (1707 м). Ця гора є однією з вершин Свидовецького масиву, який має форму підкови і звідки відкривається панорама найвищих гір України, в тому числі можна побачити і Говерлу.

Позитивні емоції гарантовані усім — і тим, хто опанував зимові види спорту, і тим, хто просто хоче помилуватись природою. Побачити Драгобрат взимку можна в турах:

Якщо ви думаєте, що адреналін почнеться з підйому по канатній дорозі, то ви помиляєтесь. Все починається з підніжжя гори. Саме там туристів пересаджують  в позашляховик (ні, це не BMW чи Mercedes, а ГАЗ-ЗІЛ або УАЗ, який місцеві називають “таблєтка”) і 9 км везуть по ґрунтовій дорозі до підйомника. Ця гірська дорога з карколомними різкими поворотами біля ущелин і розкішними смереками обабіч вже є початком тих неймовірних вражень, які очікують вас  на підйомнику.

Транспорт на Драгобрат

А там, як у казковому сюжеті – спочатку ви потрапляєте в густий, незайманий ліс і раптом все змінюється – перед вами відкривається безкрайня полонина. Вона вражає в різні пори року – весною залита фіолетовим кольором крокусів, помилуватися якими можна в мандрівці:

Долина крокусів

Пізніше запалахкотить різнобарвними травами, а з середини літа і до осені можна насолоджуватись смачними афинами. Саме так тут називають місцеві люди чорницю.

Щоб побачити приховані красоти Свидовця, потрібно знову сісти в позашляховик і помандрувати по самому хребту. А тут є немало таємниць!  Одне з них – високогірне озеро Герашаска. Воно має льодовикове походження і живиться сніжником. Вода неймовірно прозора і дуже холодна. Згодіться, мало хто в житті може сказати – «Я бачив озеро на висоті 1577 метрів і навіть мочив у ньому руки.».

Озера Ворожеска та Герашаска

Містикою віє від самої назви іншого озера – Ворожеска, схованого на висоті 1460 метрів. Коли дивитись на нього з гори – видно не одну, а дві водойми- більша площина має круглу форму, а менша має вигляд півмісяця – Сонце і Місяць… Можливо, саме тому про це озеро складено немало легенд. Побачити озера Герашаска і Ворожеска можна в турі:

Багато історій і пісень складено ще про одні чудеса природи Карпат. Споконвіку мандрували сюди хлопці в пошуках особливих квітів для своїх коханих – червоної рути і едельвейсів. Одна з легенд розповідає, що коли хотів юнак заручитись згодою дівчини, повинен був зійти на гору Близниця, там знайти і зірвати таємничу квітку. Нелегке це було завдання, мавки пильно стерегли едельвейси і намагались спровадити легеня якомога далі від квітки. Хто ж зумів обійти чари лісових красунь і приносив цінний дарунок, тому дівчина обов’язково відповідала взаємністю. Побачити ці красоти і почути ще багато цікавих легенд можна в наших турах.

Фото з туру “Пивний тур: Драгобрат і Солотвино”

Впевнені, що ви будете зачаровані красою гір і бажання пізнавати наш край покличе вас в наступні мандри рідною землею.

Відвідати тур на Драгобрат і побачити високогірні озера можна в наших турах:

 

(Visited 2 248 times, 1 visits today)
Поділитись з друзямиEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *