Буковель – сучасний курорт в національному інтер’єрі

Куршевель, кажете? Радимо перечитати славнозвісного «Алхіміка», де блукав герой білим світом, шукаючи скарбів, а вони виявилися заритими біля порогу його власного будинку. Не маємо нічого проти французького курорту, проте де ще, як не в наших українських Карпатах, ви побачите такий фантастичний схід сонця? Де, піднявшись канатно-крісельною дорогою на висоту пташиного польоту і споглядаючи з гори Буковель неймовірні карпатські краєвиди, ви зможете відчути гордість від своєї скромної приналежності до цієї вічної краси? Де ще, як не в Карпатах, можна осягнути легенди чарівної Гуцульщини, зануритись в її самобутню культуру, насолодитись природними дивами та познайомитись з цікавими історичними пам’ятками?

Оригінальні страви національної гуцульської кухні, запальна екзотика гуцульської забави, цілюща свіжість гірського повітря, пронизлива луна вібруючих трембіт в горах – це далеко не все, чим можуть підкорити величні Карпати.

Відвідати курорт Буковель можна в турах:

Гірськолижний курорт Буковель. Підйомник

Гостинність Гуцульщини особливо відчутна у Буковелі – сучасному курорті, чия популярність набирає щороку все більших обертів. Тут, серед первозданної природної краси підніжжя гори Буковель, в атмосфері автентичної чарівності старовинного селища Поляниця, вирує активне та комфортне туристичне життя.

Заснований в 2000 р., лижний курорт лежить на висоті бл. 900 метрів над рівнем моря у високогірній чаші, захищеній від холодних вітрів мальовничими гірськими хребтами. Розвинена інфраструктура курортного комплексу європейського рівня передбачає цілорічний відпочинок в комфортабельних умовах, бальнеологічне лікування, широкий діапазон спортивних, розважальних та профілактичних послуг. Для розміщення вам запропонують сучасно обладнані готельні комплекси, котеджі туристичної бази, приватні садиби, а харчуватися та розважатися можна в кафе-ресторанах-нічних клубах на будь-який смак та бюджет.

Вас також можуть зацікавити тури в Буковель

Відпочинок в Буковелі зимою

На Буковель взимку

Любите гірськолижні курорти України? Обирайте Буковель! Буковель широко відомий, в першу чергу, як гірськолижний курорт, де з грудня до квітня відбою немає від лижників та сноубордистів. Курортна мережа охоплює 5 гір, безліч лижних трас різних рівнів складності мають загальну довжину 50 км, а загальна протяжність 16 витягів – майже 15 кілометрів. Система штучного засніження трас забезпечує довготривалість сезону, а освітлення схилів сприяє нічному катанню.

Карта (схема) витягів (маршрутів, схилів) в Буковелі
Карата витягів та маршрутів в Буковелі

До ваших послуг – оренда та продаж найсучаснішого спорядження та оснащення, гірськолижна та сноуборд школа для дорослих та дітей, професійний інструктаж, сауни з басейнами, спа-та фітнес-центри, snow-парк, каток та дитячий майданчик тощо. Придбаний абонемент ski-pas дозволяє користуватися всіма підйомниками під час денного катання.

Вас також можуть зацікавити гірськолижні тури

Буковель. Гірськолижні курорти Карпат

Зима в Буковелі — щось неймовірне, адже зимовий Буковель дозволить вам відпочити від шалених ритмів мегаполісів, відновити енергетичний баланс, насолодитися сніжними карпатськими краєвидами. І не забувайте, що зимовий відпочинок в Карпатах – це не лише лижі та сноуборд, а й рідкісна можливість нетривіально провести зимові свята. Новий рік та Різдво разом з «Відвідай» в Карпатах зі смаколиками гуцульської кухні під супровід запальних місцевих музикантів запам’ятаються вам на все життя.

Вас також можуть зацікавити лижні тури

Побачити усі зимові пейзажі та Карпати взимку можна у турах:

На Буковель влітку

Із закінченням гірськолижного сезону життя на Буковелі не зупиняється, адже літо в Карпатах відкриває безліч можливостей для відпочинку, розваг та культурного збагачення. Прихильникам активного відпочинку доступні велопарк та кінний спорт, гірський серпантинний екстрім на квадроциклах та підкорення скель, трекінг гірськими стежками та рафтинг по бурхливому Черемошу, пейнтбол, мотузковий alpin-park, тенісні корти тощо.

Активний відпочинок в Буковелі
Активний відпочинок в Буковелі

Центром літнього відпочинку в Буковелі вважається так зване «Карпатське море» – велике штучне озеро, що було відкрито в 2014 році. Його глибина складає 15 м, а обладнаний шезлонгами, зонами відпочинку, різноманітними кафе, пляж простягається на 2 км. Спектр розваг на воді охоплює водні лижі та вейкбординг, катамарани та гідроцикли, аквабатут, водну гірку, та, навіть, дайвінг-школу. Прозора озерна вода прогрівається до 20-22 градусів, а про безпеку відпочиваючих дбають інструктори та рятівники.

Влітку в також працює оглядовий витяг, буковель ціни якого становить — 120 грн  (дорослі), 85 грн (діти) та час роботи з 09:00 до 19:30.

Bukovel. VodaClab та Карпатське море
Bukovel. VodaClab та Карпатське море

Літній відпочинок можна урізноманітнити цікавими екскурсіями, адже Карпати – чарівний край, овіяний стародавніми переказами та міфами. У вирі традицій, обрядів та старовинних звичаїв вам відкриється краса та багатство багатовікової культурної спадщини гуцулів. На невеликій площі тут сконцентрована неймовірна кількість природних, культурних, історико-архітектурних пам’яток. Музейні екскурсії, огляд церков та монастирів, подорожі до водоспадів, скельних комплексів, мінеральних джерел, мальовничих гірських куточків чудово прикрасять вашу мандрівку в Карпати.

На Буковель цілий рік!

Є речі, які не втрачають актуальності для людини, яка б пора року не панувала надворі. Відвідавши Буковель в рамках нашого туру «Гуцульські Карпати + Буковель», ви зрозумієте, що таке

  • Справжня краса. Піднявшись канатно-крісельною дорогою на Буковель, або прокатившись на найвищому колесі огляду в Україні – ви втратите відчуття часу та простору, споглядаючи величні панорами Карпат. Вдень тут можна дотягнутися до хмар, а вночі – яскраві зіркові міріади мерехтітимуть своїм магнетичним сяйвом саме над вашою головою.
  • Справжнє задоволення. Гуцульська кухня – це щось особливе. Запашна юшка з лісових грибів, екзотичний бануш з бринзою, мініатюрні гуцульські голубці, вареники з чорницею або сиром, хрусткий домашній хліб, чай з ароматних карпатських трав – це самий скромний перелік розмаїття апетитних гуцульських страв.
  • Справжні враження. Гуцульська забава з майстер-класами з народних танців, гуцульською музикою у виконанні справжніх віртуозів, традиційними співами, посвятою в гуцули – таке можна побачити лише в Карпатах!
  • Справжні сувеніри. Традиційні гуцульські вироби – одяг, прикраси, рушники, посуд, предмети інтер’єру з натуральних матеріалів (дерево, лоза, шкіра, хутро) поєднують в собі зовнішню красу, високу якість та душевне тепло народних майстрів.

Як доїхати?

Буковель є популярним курортом не тільки серед українців, а ще все більше користується попитом в іноземних туристів, тому і має розвинену інфраструктуру. Проте, слід звернути увагу на те, що дорога проходить через гори, де все залежить від погодних умов. Крім того, поїздка в буковель займе у вас 4 години автомобілем та 5-6 рейсовим автобусом.

Є варіант доїхати поїздом до Івано – Франківська і далі пересісти на автобус, оскільки вони їздять частіше ніж зі Львова. Та про що тут говорити, навіть літаком ви доберетеся до Буковеля! Правда потрібно буде летіти зі Львова в Київ і з Києва в І.-Франківськ, але все ж такий варіант є 🙂

Багато людей плануючи відпочинок в Буковелі, також користуються послугами туристичних фірм, які мають у наявності різноманітні насичені екскурсії в Буковель і не тільки. Перевагами саме такого трансферу є наявність великої компанії, прямого доїзду, прописаного маршруту і варіантів дозвілля та наявність житла.

Довідкова інформація

Розташування: Буковель, Івано-Франківська область, Україна

GPS: 48.356627  24.408802

Веб-камера: https://bukovel.com/cams

Контакти: +38 (0342) 59 55 46, +38 (0342) 54 49 50


Отож, якщо Ви давно мріяли побувати в Буковелі – можете зробити це прямо зараз! Немає значення яка пора року – гірськолижні курорти Карпат відкритий для відвідувачів завжди.

Вирушайте в Буковель разом з нами:

 

(Visited 10 194 times, 2 visits today)
Поділитись з друзямиEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *