Щасливими бути легко, якщо це Різдво у Львові!

Різдвяний Львів – це щось неймовірне! Без жодного перебільшення. Бо стільки незабутніх подій, яскравих вражень і фантастичної атмосфери в одному місці – таке можливе лише у місті Лева під час різдвяних святкувань. Тому зовсім не дивно, що турфірми навперебій пропонують новорічно-різдвяні тури у казковий Львів.

Ми теж готові занурити Вас із головою у незабутню атмосферу зимового Львова, запропонувавши Вам неймовірний тур «12 різдвяних історій: Львів, Карпати і не лише».

Тож не тільки місто буде вражати Вас різдвяною казкою. Якщо Ви вже потрапили у Львів, то варто скористатися й іншими чудовими екскурсійними пропозиціями, наприклад, автобусною поїздкою до наскельної фортеці Тустань та підйомника Захар Беркут. Взимку тут для Вас відкриються просто фантастичні краєвиди. Познайомившись із історичною пам’яткою та намилувавшись природою під час підйому на гору Високий Верх, можна й назад повертатися до Львова.

Всі дороги ведуть до різдвяного Львова

Різдво – це одне з найулюбленіших свят зимового періоду. В ньому стільки тепла, любові, щирості, що будь-які зимові віхоли та морози вмить втрачають свою силу. Тож Різдвяні свята у Львові пройдуть незабутньо за будь-якої погоди. Ви готові до зимової казки по-львівськи? Тоді ми пропонуємо Вам невелику інформаційну екскурсію по засніженому місту, яка може стати справжньою знахідкою для тих, хто святкуватиме Різдво у Львові.

Де б не починався Ваш маршрут, кінцева станція – Львів. Тому перше, що треба знати туристові, який мріє побачити різдвяну казку у Львові, це коли саме туди варто вирушати.

Зазвичай, різдвяно-новорічні святкування розпочинаються ще на початку грудня. Різдвяний ярмарок, Хатка святого Миколая, встановлення та запалення міської ялинки – все це чекає на Вас ще в першій половині грудня. 25 грудня в католицьких храмах міста залунають святкові літургії, адже в цей день майже вся Європа святкуватиме Різдво. Тому відпочивальники в основному замовляють тур до Львова на Різдво ще в жовтні-листопаді.

Ми поважаємо традиції інших, але свої цінуємо понад усе. Тому основна частина різдвяних святкувань та розваг припадає на 5-7 січня, коли більшість християн східного обряду чекають на сходження вечірньої зорі, щоб сісти до Святої вечері, і народження Ісуса Христа. Вірування і традиції, що передаються від батьків до дітей, – це зв’язок поколінь, який не можна втратити. Інакше втратимо свою сутність. Ось тому львів’яни так ревно оберігають та подовжують різдвяні звичаї наших предків.

Якщо Ви плануєте зустріти Святвечір у Львові, Ви обов’язково скуштуєте всі дванадцять пісних страв. І подбаєте про це ще під час замовлення туру на Різдво у Львові. Або ж оберете заклад під час перебування безпосередньо в місті, але пам’ятайте, що туристів у цей час тут – дуже багато.

Свята вечеря

Тож краще подбати про Святу вечерю заздалегідь, щоб з першою вечірньою зорею всією родиною сісти за святковий стіл та скуштувати пісних страв. Серед обов’язкових страв – кутя, узвар, вареники, толочена квасоля, голубці, картопля, гриби, капуста та ін. На багатому, проте пісному столі – страви з урожаю, яким Господь наділив кожну родину. Тож після всіх клопотів та приготувань господарі святково одягаються та сідають до Святої вечері, аби подякувати Господу за дари і привітати народження Ісуса Христа.

Різдвяний ярмарок – улюблена локація туристів

Хто не бував на різдвяних ярмарках, той навіть не уявляє, настільки це чудове й атмосферне місце. Аж дух перехоплює – від різноманітних сувенірів, якими рясніє кожна ятка, від ароматів пряників і запашного глінтвейну, від яскравих новорічних вогників, якими так щедро дивує міщан та гостей різдвяний відпочинок у Львові.

Всю цю красу, яку Ви побачите на різдвяному ярмарку, майстри та майстрині починають виготовляти власноруч ще задовго до початку зимових свят. Дерев’яні вироби, ялинкові прикраси, сувеніри з атрибутикою міста, аксесуари з овечої шерсті, прикраси з бісеру, різдвяні смаколики та багато-багато іншої продукції, серед якої Ви обов’язково щось вподобаєте для себе. І привезете додому частинку різдвяної казки.

Різдвяний ярмарок у Львові традиційно діє на площі Ринок та на проспекті Свободи. Починається 7-8 грудня, а завершує свою роботу наприкінці січня. Тож Ви обов’язково встигнете придбати для себе ексклюзивні сувеніри, щоб сповна відчути дух Різдва, замовивши тур “Різдво у Львові та Свята вечеря”, протягом двох зимових місяців.

Культурна програма різдвяного Львова

Різдвяні традиції у Львові – це насичена культурна та духовна програма, в якій задіяно багато туристичних об’єктів. Тому ми підготували для Вас надзвичайно цікавий та насичений тур «12 різдвяних історій: Львів, Карпати і не лише». Поки ж Ви збираєтеся з думками, щоб оцінити нашу пропозицію, ми зупинимося з Вами у локаціях, де будуть відбуватися основні різдвяні дійства.

1. Богослужіння в греко-католицьких та православних храмах.

Відчути всю глибину і духовну силу Різдва можна лише в Господньому храмі. У Львові варто відвідати такі духовні святині:

  • Вірменський кафедральний собор Покрови Пресвятої Богородиці;
  • церкву пресвятої Євхаристії (колишній домініканський собор);
  • гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла (колишній костел єзуїтів);
  • церкву святих Ольги та Єлизавети;
  • собор святого Юра;
  • Успенську церкву на вул. Руській;
  • церкву святого Іоанна Златоустого;
  • церкву святої Параскеви П’ятниці та ін.
Собор святого Юра взимку

Тут Ви не лише почуєте чудові різдвяні пісноспіви, а й побачите на власні очі величні пам’ятки архітектурної спадщини, якими є ці храми.

2. Театри – центри різдвяної казки.

Святкування Різдва у Львові неможливо уявити без колядок та щедрівок. Саме ними Вас рясно засиплять колядувальники – учасники Міжнародного різдвяного фестивалю. Відбувається це традиційне щорічне дійство перед Оперним театром (театр опери та балету імені Соломії Крушельницької). А в національному академічному українському драматичному театрі імені Марії Заньковецької Ви зможете переглядати різдвяні вистави за участю найвідоміших українських акторів.

Вертеп. Фото Маргарити Марушевської

3. Встановлення дідуха як символічного зв’язку поколінь.

Обов’язковим пунктом різдвяної програми Львова є встановлення дідуха. Завітайте на площу Яворського і подивіться, як будуть встановлювати цей різдвяний символ, супроводжуючи дійство колядками та піснями.

Дідуха виготовляють або з першого, або з останнього снопа. А символізує він дух предків – своєрідний зв’язок між поколіннями українців. Щороку львів’яни вправляються у виготовленні цього символу Різдва, щоб вразити гостей міста величним і красивим дідухом.

4. «Парад звіздарів» – ще одна гордість зимового Львова.

Святковий «Парад звіздарів» традиційно проходить 8 січня. Стартує він із Музейної площі і прямує аж до площі Ринок. Яскраві різдвяні атрибути, тематичні костюми та мелодійні колядки, що лунатимуть від учасників параду, – все це занурить Вас у різдвяну атмосферу з головою.

Різдво у Львові

5. «Різдво в гаю» – неймовірна подія різдвяного Львова.

Якщо Ви ще не спланували, як відсвяткувати Різдво у Львові, обов’язково прогляньте різдвяну програму «Шевченківського гаю». Щороку в музеї народної архітектури та побуту відбувається колоритне дійство з вертепом, колядками, майстер-класами та народними гуляннями, яке подарує кожному туристу незабутні святкові враження. А виготовлений власноруч вертеп чи різдвяна зірка будуть ще довго нагадувати Вам про фантастичний Львів.

Шевченківський гай. Родинне свято «Різдво в Гаю»

6. Ковзанка чи прогулянка нічним містом – що включити ще в тур до Львова на Різдво?

Обов’язково погуляйте вечірнім містом під час новорічно-різдвяних свят. Адже в цей період Львів наповнений яскравим сяйвом, особливою атмосферою, ароматами різдвяних смаколиків та щасливим сміхом перехожих. Заодно й на ковзанку завітайте. Адже Ви їдете за яскравими емоціями та активним відпочинком. Тож і катання на ковзанах, і вечірня прогулянка стануть тими яскравими моментами, про які Ви будете ще довго згадувати за сімейними розмовами.

Можливо Вас зацікавлять тури на Новий рік та Різдво до Львова

Смачне завершення різдвяної подорожі – у львівській кав’ярні

Про те, що львівська кава – найсмачніша, знає кожен, хто скуштував цей ароматний напій у затишній львівській кав’ярні. А після такого насиченого та активного відпочинку, який пропонують Вам тури до Львова на Різдво, якраз і варто трохи порелаксувати за горнятком кави.

 

Копальня кави у Львові

Впевнені, Ви отримаєте від такої подорожі більше, ніж очікували. А чудові сувеніри та смачний львівський шоколад ще довго нагадуватимуть Вам про цю різдвяну казку. Адже скільки б разів Ви не навідувалися до цього чарівного міста, Ви будете відкривати його по-новому. І щоразу отримуватимете неймовірне задоволення. Тож ще не вирішили, куди поїхати на Різдво? Обирайте Львів — не схибите!

Майстерня шоколаду – обов’язково до відвідування, якщо ви у Львові 🙂

Туроператор “Відвідай” пропонує велику кількість турів на Різдво та Новий рік, які точно не залишуть Вас байдужими та подарують незабутні враження та емоції! Переконайтеся в цьому самі, скориставшись нашою вигідною пропозицією, замовивши тур «12 різдвяних історій: Львів, Карпати і не лише». Тому не вагайтеся і приїжджайте в це знамените туристичне місто, адже Різдво у Львові – одна з найкращих пригод, які трапляться з Вами цієї зими!

(Visited 5 544 times, 1 visits today)
Поділитись з друзямиEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *