Незабутня подорож

Бувають такі моменти в житті, коли нічого не хочеться. Депресивний стан не передбачав  хорошого настрою на найближчі тижні. «Якщо не можеш нічого змінити – зміни хоча б зачіску», – порадила подруга.

В перукарні   майстер Віра – справжній  Майстер своєї справи. З новою зачіскою обіцяє мені хороший настрій. Обрізаючи кінчики мого волосся, не перестає з великим захватом розповідати колезі про  чудову подорож Закарпаттям, про дегустацію вина і сиру, про чудові пейзажі і саму атмосферу свята, яку створив для них гід Андрій. Я дивилась на неї в дзеркало і   проймалась зазрістю від такої незабутньої подорожі своєї перукарки. І тут вона запропонувала: «Поїдьте й ви – не пошкодуєте!».

Набираю в Гуглі «Відвідай», і тут  для мене відкривається меню з  цікавих екскурсій. Вибираю релакс-тур, бо що мені в такій ситуації найбільше підходить?

… В комфортабельному автобусі нам з чоловіком випадають місця спереду. Поруч займає місця сімейна пара з Харкова. Ззаду – двоє з Одеси. Тихо сидять, приглядаються до тих, хто займає місця в автобусі, мовчки спостерігають. На першій зупинці в кав’ярні підсідаємо до них пити каву, знайомимося. Відчуваю на собі обережні погляди. В розмову вступають неохоче, проте стараються говорити українською.

А ось і Карпати. Вдивляємось в осінні пейзажі за вікном, помережені першим золотом. А гід Андрій (той самий!) дивує цікавими розповідями про карпатський край, його звичаї і традиції. Історія цього  дивовижного краю зачаровує, та й сам Андрій – ходяча енциклопедія! – вміє розповідати захоплююче і  переконливо.

– Ми вперше на Закарпатті, – діляться враженнями наші сусіди з Одеси. – Тут дуже красиво!

Перший екскурсійний день завершувався дегустацією вин фірми Котнар.   І саме вино зав’язало  розмову наших чоловіків: один розказував про те, що вирощує виноград різних сортів, інший ділився секретами будівництва сауни, третій розказував смішні анекдоти і веселив всю нашу компанію. .. Такі всі різні – і такі однакові!

В угорській садибі, де ми мали ночувати,  під час вечері довго розмовляли про дітей і онуків, про історію Закарпаття  і природні багатства цього краю, про  АТО і Україну.  Ми з чоловіком назвали себе «типовими бандерівцями», бо ж живемо у Львівській області. Здивуванню наших нових друзів не було меж: невже? Ми говорили про Майдан і корупцію, про Самопоміч і Опозиційний блок, про нову поліцію і реформи, які ми так чекаємо… Наша розмова затягнулась далеко за північ, а ми все не хотіли розходитись.

А зранку нас знову чекала цікава подорож цим чудовим куточком нашої рідної України, екскурсія Ужгородом,  термальні басейни Косино.

Наші нові друзі вже самі пригощали нас морозивом під час відпочинкових зупинок і  не боялись говорити російською мовою, коли не вистачало в запасі українських слів.

Релакс-тур добігав кінця.  Втомлені, але з новими враженнями від побаченого і почутого,  від нових знайомств і  цікавих відкриттів, висаджувались ми з автобуса біля готелю «Львів». І, не змовляючись, всі разом підійшли до гіда Андрія, щоб подякувати  за чудовий тур.

– Ми вам дуже дякуємо за цікаву екскурсію, – щиро говорила Таня з Харкова.- Все було просто вражаюче, все було чудово.
– Ви відкрили для нас справжню Україну! – казали гості з Одеси.

Коли прощались, наші нові друзі, міцно обнімаючи, сказали нам:

– Ви такі класні! Ви – українці-бандерівці.  Ця подорож нас теж зробила УКРАЇНЦЯМИ!   І ще – ми перестали боятись бандерівців!

… Я ще довго була під яскравими враженнями  від цієї чудової подорожі. А наші нові знайомі з Харкова і Одеси  обіцяють приїхати до нас на Різдвяні свята. Думаю, фірма «Відвідай» нас знову запросить в неповторний тур нашою чудовою Україною?

 

Автор: Марія Тимошик, м. Сокаль

(Visited 1 212 times, 1 visits today)
Поділитись з друзямиEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *