Пилипець – перлина Срібної Землі

Чим приваблює туристів Закарпаття? Величними Карпатськими хребтами, що пронизують небесну синь та цілющими мінеральними джерелами. Смарагдовими буковими лісами та стрімкими водоспадами. Лицарською романтикою середньовічних замків та найкращими марочними винами. Унікальною культурою та багатою історією. Долина нарцисів, червона рута, легендарний Синевир – також є відомими символами Закарпаття.

Відвідати ці чудові місця можна разом з нами в турах:

Вас також можуть зацікавіти Гірськолижні тури в Пилипець і не тільки

Назвою Срібна Земля Закарпаття зобов’язане легенді про срібний дзвін, подарований краю дочкою Ярослава Мудрого Анастасією. Чарівний дзвін захищав жителів місцевості від бід та нещасть, і навіть, закопаний в полі під час татаро-монгольської навали, попереджав про небезпеку глухим, тривожним гудінням. Легендарний дзвін було знищено в 1917 році, але пам’ять про нього, відтворена в поемі «Сріберний дзвін» Василя Пачовського, живе донині.

Справжньою окрасою Міжгірщини служить найбільша в Карпатах полонина мрій – Боржава, гідна пензля геніального художника. Конусовидні вершини, вкриті різнотрав’ям та чорничними полями в туманному пастельному мареві – досконале створіння природи на межі сюрреалізму, де серед непідступних стражів вічності можна почути магічний клич гір.

Саме тут, в чудових природних умовах планується реалізація  амбітного проекту Боржавського гірськолижного комплексу, а на сьогодні Боржавську полонину вже прикрашає низка гірськолижних курортів. Разом з «Відвідай» ви маєте вдалу нагоду познайомитись з одним з них. Багато з наших турів по Закарпаттю не обминають мальовничий та історично цікавий курорт Пилипець.

Пилипець – минуле та сучасність українського курорту

Високогірне селище Пилипець, що причаїлося при підніжжі гір Гимба та Магура має давню історію. Перша згадка про нього в угорських писемних джерелах відноситься до 1463 року. Протягом століть селище належало низці феодальних родин, пережило декілька татарських набігів, тривале перебування у складі Австро-Угорщини, радянські реалії. За часи незалежності Пилипець перетворився на відомий курорт, який працює протягом цілого року, де можна помилуватися та прогулятися одним із найгарніших карпатських хребтів, оглянути один із наймальовничіших українських водоспадів, взимку покататися на лижах, покупатися в чанах, піднятися на гору Гимба на канатно-крісельній дорозі, а також політати на парапланах. Для послуг , широким вибором житла для туристів.

Також у Пилипці існує багато альтернативних можливостей зимового відпочинку – святкування Нового Року та Різдва в національному дусі, екскурсії до унікальної пам’ятки культової архітектури – церкви Різдва Богородиці (XVIII століття), огляд природних та історичних пам’яток місцевості, частування гарячим імбирним чаєм в затишній чайовні на вершині Гимби із спогляданням срібно-засніжених карпатських пейзажів. До речі, канатно-крісельна дорога Пилипця працює цілий рік.

Пилипець підйомник

В теплу пору року дуже приємно здійснювати прогулянки чарівними квітково-чорничними полями. Прокладені туристичні маршрути дозволять вам насолодитись мальовничими гірськими краєвидами, духмяним різнобарв’ям Боржавської полонини, особливостями національного колориту.

Покататися на підйомнику можна у межах турів:

Однією з природних пам’яток  місцевості є справжнє природне диво – величний водоспад, який в будь-яку пору року, немов магнітом, притягує туристів.

Водоспад Шипіт – пінна музика гір

При підніжжі величної Гимби, в ущелині річки Пилипець шумить, зриваючись з 14-метрової висоти Шипітодин з найчарівніших водоспадів Закарпаття. Численні мальовничі каскади зачаровують енергією водних струменів, що розсіюються у просторі срібними хмарами. В період танення снігів та в осінній сезон дощів повноводний водоспад просто вражає потужною стихійністю, а його владний голос в лісовій прохолодній тиші, серед мовчазних гір зачаровує своєю природною силою.

Навколо цього місця точиться багато місцевих легенд. Одна з них, пов’язана з назвою водоспаду, відображає трагічну долю закоханої пари з сусіднього Пилипця. Одна дівчина з заможної родини пішла супротив волі матері, покохавши бідного хлопця. Руйнівна сила материнського прокляття згубила закоханих під час страшенної зливи в горах. В коловороті бурхливих гірських потоків молода пара до останнього трималася за руки, але була роз’єднана могутньою силою водоспаду. З тієї пори не було спокою нещасній матері, аж поки не почула вона в шелесті хвиль водоспаду легкий шепіт дочки, розмовляючої зі своїм коханим.

Pylypec - vod. Shypit - 05 (Int)_1000x667

Мальовнича місцевість навколо Шипоту служить романтичним фоном для проведення різноманітних заходів, свят та фестивалів на кшталт конкурсу краси «Міс Шипіт», чи феєричного святкування Івана Купала. Язичницьке свято стає апофеозом українського музичного фестивалю неформалів «Шипот», заснованого на початку 90-х рр.

Довгі роки гаслом хіпі-фестивалю лишається «любов, мир і вино», яке цілком характеризує типовий образ відвідувачів заходу. Єднання з природою, що лежить в основі філософії субкультури, триває зо два тижні та закінчується 5-метровою ватрою і шаманськими танцями біля вогню.

Автор фото: Vlad SokolovskyДо речі, саме під час фестивалю неформалів відбуваються події моторошного, психоделічного роману про потенційних самогубців  «Трохи пітьми» українського письменника Любка Дереша.

Побачити цей чудовий водоспад можна у турах :

Як доїхати?

Відстань зі Львова до с. Пилипець  становить близько 200 км., шлях немалий, проте якщо детально продумати свій маршрут подорож пройде чудово!

Пилипець карта

Добратися до населеного пункту Пилипець можна власним автомобілем, маршрутним таксі, поїздом або разом з екскурсійним автобусом. Найдешевше, звісно, – поїздом, проте слід врахувати що він курсує лиш до Воловця, а далі потрібно пересідати на автобус або ж таксі. Проте, якщо ви любите нові знайомства і веселу компанію – перевагою буде забронювати тур в Пилипець поїхати разом з туристичними групами. Ви дізнаєтеся багато цікавинок про дану місцевість, а також, в залежності від вибраного туру, побуваєте ще в інших цікавих та мальовничих місцях адже поблизу є на що подивитися!

Довідкова інформація

Розташування: с.Пилипець, Міжгірськй район, Закарпатська область.

GPS: 48.670553, 23.333122

Пилипець Веб камера: https://snig.info/uk/Pylypets (Пилипец интернет)

Екскурсії в Пилипець разом з «Відвідай»

Відвідування Пилипця входить до наших турів:

 Пилипець що подивитися
Пилипець що подивитися

Лише тут безмежні, вражаючі уявлення простори відкриються вам з вершини Гимби, де за легендою можна побачити майбутнє, зачарує величне видовище водно-кам’яної гармонії голосу гір – Шипоту, назавжди підкорять краса та гостинність Срібної Землі.

Ой, не там шукав натхнення оспівувач Гімалаїв Микола Костянтинович Реріх. Не там.

SV-tur Baner 4

(Visited 5 955 times, 1 visits today)
Поділитись з друзямиEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *