Наша команда: Вероніка Патек

Вероніка Патек уже 5 років є невід’ємною складовою «Відвідай» і однією з ключових менеджерів компанії, адже на її тендітні плечі покладається цілковита відповідальність за транспорт, яким подорожують туристи.

Вероніка вдалий мікс серйозного відношення до роботи і блискучого почуття гумору. Вона справжня королева танцполу, а її любов до відкриття нових куточків світу і своєї рідної країни, відкрила її, як креативного працівника туристичного оператора «Відвідай».

Про дитинство, школу та незалежність

Вероніко, розкажіть де Ви народились, як можете охарактеризувати своє дитинство?

Я уродженка славетного міста Лева, народилась об 11:30 14 листопада у пологовому будинку на вулиці Дж. Вашингтона, а загалом не дуже люблю офіціоз, тому краще на «Ти» (усміхається) .

Дитинство така пора, про яку можна говорити багато, але основне, що я можу сказати так це те, що воно було максимально веселим, яскравим та що найголовнішим — без інтернету. У шкільні роки я пробувала себе у всьому: займалась дзюдо, ходила на бісероплетіння та навіть на хіп-хоп.

Дитяче фото

Але найактивніше займалась народними танцями, навіть мріяла, коли виросту стати професійною танцівницею, але доля любить вносити свої корективи. Проте танці залишились в моєму житті і на сьогоднішній день, правда зараз уже у вигляді хобі.

Ти згадала шкільні роки, де навчалась і яку освіту здобула майбутня менеджер з внутрішнього туризму?

До 9 класу я навчалась у СШ №82, потім вирішила продовжити навчання у Львівському вищому професійному училищі, де за 1,5 роки здобула спеціальність за фахом адміністратора торгового залу – продавця. Отримала диплом з відзнакою, признаюсь чесно, що мене тоді дуже мотивувала вчитися стипендія (сміється). Паралельно також вчилася 2 роки у вечірній школі, де екстерном здала усі екзамени та ЗНО.

Бачу, що наснаги до навчання тобі не позичати, а як складалось з вищою освітою? Де навчалась, на якій спеціальності? Чи вдалось здобути освіту за тим фахом, що планувала?

Вищу освіту здобувала у ЛНУ ім. І. Франка на економічному факультеті, за спеціальністю маркетинг. Також отримала диплом з відзнакою.

Так, навчалась там де і планувала, ще я ще зі школи знала, що буду навчатись виключно у Львівському Національному Університеті імені Івана Франка, тому  інші ВУЗи  навіть не розглядала і відповідно не подавала туди документи.

А як проходили твої студентські роки? Ну звісно не враховуючи лекції та семінари (усміхаюсь)?

Ну студенткою я була старанною, завжди намагалась добре навчатись, але попри те, мені важливо було залишатись самодостатньою та незалежною, тому кожного літа я намагалася десь підпрацьовувати. У студентські роки працювала офіціанткою. Також була промоутером у магазині “Нова лінія” та центрі зв’язку “Life”, працювала вихователем у дитячому таборі на морі. На час Євро-2012 працювала у сувенірній крамниці.

Фото з періоду роботи вожатої у дитячому таборі

Як склались обставини після закінчення університету?

Спершу я планувала залишитись працювати в банку, де проходила переддипломну практику, але через певні причини це не вдалось реалізувати. Згодом знайшла роботу в рекламному агентстві, де пропрацювала 1,5 роки, в основному займалась там рекламою на транспорті, дивно так склалось, але зараз я теж займаюсь транспортом.

Фото під час роботи у рекламному агентстві

Від звільнення до найкращого працівника року: успіх з гумором

Чому амбітний маркетолог перекваліфіковується у менеджера з туризму? Як доля звела з ТО «Відвідай»?

Відверто кажучи ніколи не думала, що працюватиму в туризмі, але подорожі мене приваблювали ще зі школи.

Починала працювати я у «Відвідай» як маркетолог, але прориву в маркетингу я не зробила, тому через 3 місяці мене майже звільнили (усміхається). Та на щастя на цей момент була ще відкрита вакансія менеджера по співпраці з туристичними агентствами і мене взяли ще на 3 місяці на випробувальний період, так я і залишилася тут працювати.

У 2019 році я і ще одна моя колега – Христя Чорній – стали кращими працівниками року. Близько 5 років я вже тут! Аж самій не віриться!

Пам’ятаєш свою першу подорож з «Відвідай»?

Певна річ пам’ятаю! Моєю першою мандрівкою став популярний тур «Кам’янець-Подільський круїз», я тоді ще й гадки не мала про «Відвідай», лиш знала, що в готелі Львів є турфірма, яка організовує поїздки по Україні. Гідом у нас тоді був п. Микола Майданський, а керівником групи п. Ірина Климко.

Фото з першої поїздки з “Відвідай” у Кам’янець-Подільський круїз

Враження у мене залишились неймовірні і я вирішила, що неодмінно помандрую з ними ще. Тоді я й не припускала, що подорожуватиму з «Відвідай» ще багато раз і навіть потраплю в «робоче плавання»…

Фото з гідом Миколою Майданським

І коли ж трапилась наступна мандрівка?

Наступна мандрівка моя була у березні 2015 року у «Сиро-винний тур Закарпаттям» і вже у квітні цього ж року я пройшла співбесіду на роботу у Відвідай. В травні того ж таки 2015 року , тобто десь через місяць після влаштування на роботу  я знову поїхала у тур, але вже у статусі керівника туристичної групи.

Фото під час мандрівки у “Сиро-Винний тур Закарпаттям”

Ти  була керівником групи? Які враження склались про роботу ?

О, я багато разів їздила керівником групи, це дуже класний досвід! Насправді, робота керівника групи вимагає великої відповідальності та хороших організаційних якостей… ну і стресостійкості (сміється)

Фото з туристичною групою

Не секрет, що ти єдина хто ніколи не переадресовує та не здає на рецепцію свій телефон у не робочий час. Чи не важко бути 24/7 на зв’язку у робочих питаннях?

Так, це не просто, тому що дзвінки бувають і вранці і після роботи у вечірній час. Потрібно бути готовим до будь-яких ситуацій, але я вже звикла.

Мені простіше самій відповісти на дзвінок, оскільки я скоріше зрозумію про що йде мова з перевізником, аніж інший співробітник, я завжди «в темі» всіх нюансів і оперативніше вирішу проблему.

Фото під час туру “Перлини Волині” у м. Луцьк

 Працюючи з перевізниками, багато смішних історій трапляється?

О, ще б пак! Мені пощастило на людей з почуттям гумору.

От наприклад, нещодавно склалась така телефонна розмова:

       – Вероніка, доброго дня! Мені Вашу візитку дав водій. Казав, що Вас         спринтер цікавить маю , але на вихідні він постійно зайнятий.

       – А ще я маю сина неодруженого. 

       – У Вас дуже цікавий чепчик на візитці!

       – Так коли можна сина неодруженого прислати до Вас в офіс?

Або ще такий телефонний випадок:

– Вероніка, доброго дня! Ви скинули програму на Кам’янець, там пише “круїз на кораблі по каньйону Дністра”, то автобусу на паром заїжджати чи як?

А найулюбленішим, мабуть, залишається розмова з перевізником, коли я лише перейшла на посаду менеджера по транспорту. До мене транспортом дуже довгий час займалась менеджер Зоряна, але вона пішла в декрет і мені передали її обов’язки.

І тут сталась така розмова:

          – Доброго дня! це Вероніка з туроператора Відвідай. Чи будете мати  вільний автобус на вихідні?

          – А чому не Зоряна дзвонить?

          – Зоряна зараз у декретній відпустці, тепер транспортом займаюся я.

          – ага, доїздилася значить

Завіса. Реготав весь офіс! До сих пір згадуємо цю ситуацію і сміємось.

Часто трапляються непередбачувані ситуації? Працюючи з транспортом, мабуть, завжди є хвилювання за перебіг туру. Були історії, які вимагали стресостійкості?

Трапляється різне, адже передбачити все неможливо. Тут велику роль відіграють і погодні умови, і стан дороги, і інші чинники. Вже з досвідом по-іншому ставишся до ситуацій і поломка автобуса вже сприймається простіше, без нервів принаймні (усміхається).

Буває іноді, навіть, комічно. У нас є певна класифікація туристів : «невинні» – ті, що на дегустаціях не п’ють вино, «непідйомні», ті що не йдуть на підйомник, «постійні» – ті, що по стіні виходять після дегустації. А тепер, після випадку в туру «Озеро Синевир + водоспад Шипіт», коли ми за один день, через певні казуси, поміняли туристам аж чотири автобуси, то у нас додалась ще одна класифікація — «невезучі», ті яких неможливо довезти до об’єктів (сміється), але все закінчилось добре, туристи були задоволені.

Фото під час Маланки

Про танці, подорожі та натхнення, які мотивують

Ти багато працюєш, а яким видам відпочинку надаєш перевагу? Яке у тебе хоббі?

Я дуже люблю активний відпочинок, люблю подорожувати, люблю пізнавати різні культури, різні традиції. Підкорила 3 вершини України (Говерла (2061m), Високий Верх (1242m) та Пікуй (1405 m) та 1 – у Польщі  Kondracka przełęcz (1725m). Ну і звісно основним моїм хобі залишаються танці, особливо народні, адже їм я присвятила 9 років свого життя. Окрім того, 2 роки я займалась аргентинським танго в контексті соціальних танців та 1 рік кізомбою. Тому уявити своє життя без танцю я уже не можу. Також люблю щось повишивати при дуже великому бажанні, люблю гарні фільми… «Запах жінки» з Аль Пачіно один з улюблених.

Загалом вважаю, що треба вміти гарно відпочивати, аби якісно та ефективно працювати, бути наповненим та натхненним!

Фото під час фестивалю Бринзи у 2016 році з директором “Відвідай” Ігорем Губілітом

А що найбільше надихає? Можливо,налаштовує на позитивний лад?

Вдома маю скретч-карту світу і кожну країну, яку я відвідала я затираю і вона стає кольоровою. Щоранку я прокидаюся і бачу її і вона мене дуже надихає!  А ще гарно заряджає позитивом щось солоденьке і Тимко.

Хмм… поділишся з нами хто такий Тимко?

О, Тимко це мій собака, і з’явився він у мене теж завдяки «Відвідай». А історія така: основним «постачальником» песиків у нас є наша Марічка Касьянова, вона ж і подарувала мені і ще одній нашій колезі — Василинці Кишенюк по цуцику. От таким чином відбулось поповнення у моїй родині!

Працюючи в туризмі часто вдається подорожувати? Скільки країн відвідала? Які куточки світу найбільше вразили?

Так, я досить часто подорожую як по Україні так і за кордоном. Всі свої заощадження та заробітну плату витрачаю на подорожі (усміхається). Відвідала понад 20 країн (Польща, Словаччина, Румунія, Італія, Туреччина, Швеція, Литва, Латвія, Угорщина, Македонія, Данія, Франція, Австрія, Чехія, Ізраїль, Єгипет, Болгарія, Кіпр, Німеччина). Найбільше сподобалася Домініканська Республіка та Швейцарія, але найкращою країною я вважаю таки Україну і після кожної мандрівки я з радістю повертаюся додому!

Фото з відпочинку

Що найбільше подобається у роботі в “Відвідай”?

Мені неймовірно подобається наша команда, наше ставлення один до одного. Підтримка, взаєморозуміння, допомога, поради — це все є в наших відносинах і це дуже цінно! Рідко коли в колективах є настільки близькі і дружні стосунки.

Фото з колективом “Відвідай”

Ну і звісно до вподоби  безкоштовні тури для працівників та корпоративний відпочинок, а також  те, що компанія виділяє кошти на благодійність, як на мене це дуже важливо: допомагати, якщо є можливість.

Поділишся зі своїм девізом по житті?

Подорожуй і танцюй! Пізнавай світ – пізнавай себе. Насолоджуйся кожною хвилинкою життя та заповнюй її щастям та смачним закарпатським вином!:)

 

(Visited 907 times, 1 visits today)
Поділитись з друзямиEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *