Читати, щоб подорожувати: 10 найкращих книг про мандри

Всім нам іноді бракує натхнення, а найкращий спосіб його здобути це відвідати нові, ще незвідані місця. А коли можливості відправитись у подорож немає, на допомогу завзятим мандрівникам приходять вони — маленькі талісмани в туристичних наплічниках — книги.
Команда туристичного оператора «Відвідай» підготувала для Вас топ-10 цікавих книг, які надихають на подорожі

1. “Ukraїner. Країна зсередини”

Автор проєкту: Богдан Логвиненко
Книга за мотивами першого кола масштабної експедиції Україною, яка охопила всі її історичні регіони — від Слобожанщини до Поділля, від Волині до Таврії. У цій книзі, яка надихає на подорож, зібрано найяскравіші моменти з мандрівок унікальними куточками країни: історії людей та місць, що вражають, зворушують і дивують, а також безліч вражаючих фото, які показують Україну справжньою, несподіваною, цікавою та автентичною. Цей чудовий проект однозначно залишить вас небайдужими.

Б. Логвиненко “Ukraїne. Країна зсередини”

Вибрати куточок, який Ви неодмінно забажаєте відвідати можна серед наших популярних турів

 

2. “Книга-мандрівка. Україна”

Автор: Ірина Тараненко, Юлія Курова, Марія Воробйова, Марта Лешак
Не могли ми у нашій підбірці залишити осторонь цю новинку. Насамперед – це понад 1000 нових фактів про Україну: унікальні місця, визначні події, непересічні особистості — все те, що змушує глянути на Україну з іншого боку та переосмислити своє бачення певних речей. Важливо, що ця книга не лише для дорослих, але й для сімейного читання разом з дітьми, тому є гарним варіянтом, аби зацікавити молоде покоління українців до вивчення власної історії.

І. Тараненко, Ю. Курова, М. Воробйова, М. Лешак “Книга-мандрівка. Україна”

 

3.”Туристичні креативи”

Автор: Андрій Риштун
Це видання розповідає нам про подорожі незбагненними Карпатськими полонинами, підземеллями, туристичними маршрутами України. Книга наповнена креативами, які в комплексі з дослідженнями та туристичною естетикою надають неймовірну насолоду від прочитання і манять відкривати для себе Україну по-новому.

А. Риштун “Туристичні креативи”

Якщо Ви після прочитання надихнулись на підкорення нових вершин і споглядання на Карпатські полонини, звертайтесь:

 

4. “У пошуках варварів. Подорож до країв, де починаються і не закінчуються Балкани”

Автор: Андрій Любка
А це розповiдь про народи та їх землі, що пролягли між Одесою та Трієстом, про краї, де починаються й не закінчуються Балкани. Це приватний щоденник численних подорожей до популярних місць, столиць, але також до загублених у часі й просторі провінцій та невизнаних республік. Цікава книга надихає на подорож, вивчення культурних особливостей, традицій, стереотипів та пошуку шляхів їх подолання.

А. Любка “У пошуках варварів. Подорож до країв, де починаються й не закінчуються Балкани”

 

5. “Стежками предків: Любачівський повіт”

Автор: Андрій Котлярчук, Роман Стрехалюк та Станіслав Клосовський
А тут мова піде про важливе видання для пізнання і осмислення української спадщини. Проєкт покликаний популяризувати культуру українців, які до середини ХХ ст. проживали на території сучасної Польщі та залишили після себе велику кількість історико-культурного надбання. Взявши до рук путівник, Вам неодмінно захочеться дізнатись більше про історичні землі Любачівщини – однієї з давніх земель українського Надсяння. А відмінний фоторепортаж і цікаві описи об’єктів надихнуть Вас чим скоріш відвідати стежки наших предків.

 

Путівник “Стежками предків: Любачівський повіт”

А вивчати український слід за кордоном можна з нами тут:

 

6. “Вулиці Львова”

Автор: Ігор Мельник
У цій книзі читачів знайомлять зі славетним Львовом, з кожною його вуличкою, з кожною площею, з кожною цікавою будівлею. Книга про подорож містом Лева, розказує нам історію, що творилась руками й розумом багатьох поколінь українців, поляків, австрійців, німців, євреїв, вірмен, для яких місто було культурним центром протягом століть. Неодмінно праця І. Мельника зацікавить усіх поціновувачів історичної спадщини міста і багато читачів забажають глянути на Львів з іншого ракурсу.

І.Мельник “Вулиці Львова”

А ми допоможемо кожному пізнати Львів краще і дізнатись усі секрети старовинного міста відвідавши наші екскурсії Львовом:

7. “Культ предків. Нетуристичні звичаї України”

Автор: Наталка Фіцич
Насамперед, це книга про мандри, книга про дослідження, про розуміння автентики нашого народу. Авторка подорожуючи Україною фіксувала усі старовинні обряди та звичаї кожного регіону нашої країни. В результаті вийшла цікава книга, яка надихає нас пізнати краще культуру рідного краю, вивчати спадщину наших предків та переосмислити свої цінності.

Н. Фіцич “Культ предків”

8. “Дністер”

Автор: Олена Крушинська
У книзі Олени Крушинської мова йтиметься про одну з трьох найдовших рік України – Дністер (1362км). Могутня ріка перетинає на своєму шляху чотири історико-географічні регіони: Галичину, Поділля, Буковину й Бессарабію – звідси й розмаїття пам’яток, зосереджених на її берегах. Після прочитання цієї книги про подорож, Вам закортить на власні очі побачити мальовничі каньйоні Дністра, гори, скелі, водоспади, а також замки, фортифікаційні споруди, монастирі, храми, синагоги, мости, млини та безліч інших архітектурних споруд.

О. Крушинська “Дністер”

І ми щиро запрошуємо Вас, разом з нами насолоджуватись красою могутньої ріки Дністер у турі:

9. «З табуретом до океану»

Автор: Леонід Кантер, Павло Солодько
Ще один унікальний проєкт подорожі героїв з трьома табуретами з України, Білорусі та Росії до Тихого океану, перетнувши дві Америки. Неймовірні пригоди, що спіткали мандрівників і цікавий стиль подачі одразу підкорить серце і найвибагливішого читача.

Л.Кантер та П. Солодько “З табуретом до океану”

 

10. «Awesome Ukraine»

І на закінчення не можемо не згадати унікальне англомовне видання про Україну. Саме ця книга ідеально адаптована для іноземців, які цікавляться нашою країною. Тут йдеться про державну символіку, про любов до калини та соловейка, про гордість за співвітчизників, про центр Європи в Закарпатті, про найсмачнішу в світі українську кухню та про культурні особливості, через які багато іноземців назавжди закохались в Україну. Цікава книга про подорож Україною і цілком нова можливість пізнати її краще!

“Awesome Ukraine”

Якщо Ваші друзі іноземці після прочитання “Awesome Ukraine”  забажають відвідати Україну – з радістю пропонуємо наші тури!

Ми рекомендуємо Вам до прочитання цікаві книги про подорожі, які неодмінно залишать відгук у Вашому серці і будуть надихати на подорожі з новою силою та інтенсивністю, а туристичний оператор «Відвідай» з радістю допоможе реалізуватись Вашим задумам у наших турах!

До зустрічі у нових мандрах!
Завжди Ваш Відвідай!

 

(Visited 3 063 times, 1 visits today)
Поділитись з друзямиEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *