Де зустріти Новий рік 2025: ТОП-14 місць Західної України

Новий рік – це свято, якого всі чекають з радістю і надією на диво, нові зустрічі та чудові враження. Все це Ви можете знайти, відправившись у новорічні тури західною Україною. А найкращі місця ми вже підібрали для Вас!

Куди поїхати на Новий рік 2025?

  • Казковий Львів

Перша асоціація з Західною Україною – звісно, Львів. Це місто вже стало українською туристичною Меккою: затишні вулички і європейська архітектура, смачна їжа та п’янкі напої, милі кав’ярні та атмосферні паби… Але саме взимку Львів ніби стає центром казки, де здійснюється все, що забажаєш.

Святковий ярмарок у Львові. Фото взято зі сторінки FB-спільноти “Так люблю той Львів, що бракує ми слів”

Святкування розпочинається чи не з першим снігом. Місто оздоблюють новорічними вогниками та прикрасами, і атмосфера свята відчувається на кожній вулиці. У той же час на площі Ринок починає діяти велика ковзанка, яку так люблять як туристи, так і місцеві. Відвідати Львів можна в турі “Новорічна казка: Львів, Карпати і не тільки”

Зимовий Львів
  • Веселий Ужгород

Головне місто Закарпаття має свою туристичну родзинку – колекцію міні-скульптур, які розкидані по всьому центру. Прогулюючись від однієї скульптурки до іншої, можна оглянути найвідоміші об’єкти міста: набережну Ужа, обласну філармонію, вулицю Корзо та провулок Гірчичне зерно, кафедральний собор і величний замок.

Міні-скульптура "Солдат Швейк"
Міні-скульптура “Солдат Швейк”

Святкування Нового року в Ужгороді – це весела забава на центральній площі біля головної ялинки або ж у ресторанах міста з запальними ведучими, цікавими конкурсами і запальними танцями.

Ужгородський замок

 

  • Затишне Мукачеве

Закарпаття недарма славиться своєю унікальністю – регіон є яскравою сумішшю народів, мов, традицій та різноманітних цікавинок. Святкування Нового Року на Закарпатті, завдяки своїй мультикультурності, розтягуються на кілька тижнів – спочатку відзначають католицьке Різдво, далі Новий рік, православне Різдво, Маланку та Водохреще. У цей же час у Мукачеві проходить фестиваль «Червене вино», на який з’їжджаються винолюби з усього світу.

Гостям міста буде цікаво відвідати одну з найпотужніших фортець України – замок Паланок, прогулятись центральною вулицею до ратуші та загадати бажання, потираючи ґудзик на пам’ятнику сажотрусу. А для насиченого та цікавого відпочинку – поїдьте на Новорічну екскурсію!

Новий рік в Закарпатті – завжди чудова ідея, тому якщо бажаєте провести Новий 2024 рік в оточенні чудових людей, радості та незабутніх емоцій, то запрошуємо Вас на Закарпаття!

Найпотужніша фортеця в Україні – замок “Паланок” (фото Ігор Меліка)
Найпотужніша фортеця в Україні – замок “Паланок” (фото Ігор Меліка)
Новий рік в Мукачево
  • Екзотичне Берегове

Берегове – місто, що славиться термальними водами та віковими виноробськими традиціями. У місті та його околицях знаходиться декілька басейнів з цілющою водою та значна кількість погребів з веселою :).

Ще однією особливістю міста є те, що значна частина його жителів – угорці.

Але не варто переживати! В Новий Рік у Закарпатті вони радо приймають гостей у садибах зеленого туризму та знайомлять зі своїми звичаями і національними стравами. А ще обов’язково запам’ятається цікава новорічна традиція Щасливий сніданок, що складається зі спеціальних щасливих страв, які готуються лише на Новий рік і ті, хто їх спробує, будуть здоровими і щасливими в Новому році.

Берегово. Термальний басейн “Жайворонок”
Термальний басейн “Жайворонок” (фото Andy-pix)
Термальний басейн “Жайворонок” (фото Andy-pix)

А щоб на повну пізнати традиції цього регіону, радимо поїхати в тур «Новорічне Закарпаття».

  • Древній Кам’янець

Старовинне місто, оповите легендами і таємницями, квітка на камені та місто-музей…все це кажуть про прекрасний Кам’янець-Подільський. Він зачаровує своєю міццю та вражає красою. Неприступні мури та стрімкі береги Смотрича, давні костели та затишні церкви, веселі фестивалі та гучні святкування – все це чекає на Вас на Новий рік в Кам’янець-Подільському.

Навіть якщо Ви вже бували у Кам’янці, завітайте сюди для святкування Нового року в турі “Новий рік в Кам’янці-Подільському + SPA” та поблукайте його старовинними вуличками. І обов’язково знайдете натхнення на увесь рік!

Ратуша в м. Кам’янець-Подільський
  • Аристократичні Чернівці

Одне з найкрасивіших міст України, в історії якого переплелись різні народи та культури. Чернівці ніби збудовані для затишного та спокійного відпочинку, розмірених прогулянок та мрій.

Вечірні Чернівці
Вечірні Чернівці

Новорічна ніч у цьому аристократичному місті немов переносить у європейське містечко з вишуканою архітектурою, плавним ритмом і святковим настроєм. Народні гуляння в центральній частині міста завжди яскраві та насичені, а тривають аж до Маланки.

Якщо ж захочеться відволіктись від святкування та пізнати місто, то обов’язково завітайте в перлину Чернівців – Національний університет, що колись був резиденцією буковинських митрополитів. Це місце ще називають українським Хогвартсом, саме тому Ноівий рік в Чернівцях завжди такий казковий та чарівний!

Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича
  • Чарівне Яремче

Новий рік у Карпатах 2025 немислимий без відвідання містечка Яремче. Воно зачаровує гостей водоспадом Пробій. Взимку він виглядає особливо вражаюче – бурхлива вода бореться з льодом та камінням і бурлить, і переливається багатьма відтінками. Особливість цього місця – його можна роздивитись з різних ракурсів: в 20 метрах над водоспадом височіє пішохідний місток, а з берегів є вихід майже до самої води.

Водоспад Пробій. Яремче взимку

Обабіч від водоспаду розташований великий сувенірний ринок, де можна придбати різноманітні смаколики, трав’яні чаї та гуцульські вироби: плетені кошики, глиняний посуд, вишиті сорочки, шерстяні шкарпетки та ліжники.

Сувенірний ринок у м. Яремче

Мальовнича природа та захопливий шопінг чекають на Вас у турі  «Шість днів у Новорічних Карпатах».

  • Гуцульська Верховина

Якщо ж від слова «Карпати» у вас тьохнуло серце, то кращого місця, ніж Верховина, годі шукати! Навколо засніжені гори та чарівні краєвиди, а ще – гостинні гуцули та їхні вікові традиції. Новорічне святкування з запальними піснями і танцями, народними забавами та надзвичайно смачною місцевою кухнею запам’ятається надовго!

Зимові Карпати

Зранку радимо довго не лінуватись, а розважитись по-карпатськи: покататись на лижах чи санчатах, осідлати місцевого коника-гуцулика чи прогулятись на кінських упряжках. Поціновувачам спокійного відпочинку Верховина буде цікава музеями магії, народних музичних інструментів, кінофільму «Тіні забутих предків» та хатою-стаєю, де навчають варити справжню бринзу. Мрієте зустріти Новий рік в горах? Тоді тур «Гуцульський Новий Рік» точно для вас!

Гра на трембіті в музеї побуту та музичних інструментів ім. Романа Кумлика
Гра на трембіті в музеї побуту та музичних інструментів ім. Романа Кумлика
Верховина. Хата-стая
Верховина. Хата-стая
  • Цілюща вода та дивовижний водоспад у Маняві

Серед багатьох мальовничих місць на Івано-Франківщині слід особливу увагу приділити Маняві. Це велике село, яке розташоване у мальовничій місцевості. Поряд — православний монастир, де ще на початку XVII ст. з’явилася чернеча громада та було побудовано монастир Манявський скит, який обнесли величезним муром з трьома вежами. За цим муром мешканці навколишніх поселень разом із ченцями не один раз боронили рідну землю від набігів кочівників. Перші згадки про це місто сягають часів монгольської навали, коли мешканці Києва та околиць тікали від войовничих загарбників.

Манява. Скит

Неподалік від монастиря розмістився Блаженний камінь, де, за переказами, молилися втікачі-ченці з Києво-Печерської лаври. З-під каменю б’є джерело, вода в якому вважається цілющою. А поряд — водоспад заввишки майже 20 метрів. Взимку він замерзає, перетворюючись на справжню льодову казку. Це місце приваблює своєю недоторканою природою, пишними лісами та неймовірною атмосферою спокою й умиротворення.

Манявський водоспад взимку.

Відвідати Маняву Ви можете у турі “Від Маняви до Драгобрату”.

  • Найвищий та завжди сніговий Драгобрат

Якщо гори, то Карпати, а якщо Карпати, то Драгобрат. Це найвищий гірськолижний курорт в Україні. Ще якихось 25 років тому про це місце важко було почути, а зараз тут більше 20 найрізноманітніших готелів.

Драгобрат. Машина на Свидовець

Для шанувальників лижного спорту тут найкращі умови. Сніг на Драгобраті може лежати від листопада аж до самого травня, тому не дивно, що туристи полюбляють цей мальовничий куточок українських Карпат. А відпочинок на Новий Рік на Драгобраті – це незабутня зимова казка.

Драгобрат розташований неподалік від великих міст (Івано-Франківськ, Ужгород) і поблизу Рахова та Яремче, отже проблем дістатися туди не буде. Кого не вдовольнять лише лижі чи санки, той зможе відвідати храми Драгобрату – тут знаходиться 10 різних церков, найстарішій з яких майже двісті років.

Кожен рік Драгобрат розкривається своїм гостям з нової сторони – тут будуються нові гірськолижні траси, відкриваються нові готелі і ресторани. Незмінною залишається лише краса Українських Карпат.

Драгобрат

Драгобрат чекає на Вас у новорічному турі “Новий Рік в Карпатах від Маняви до Драгобрату”.

  • Луцьк: місто з історією у тисячу років

Не можна обійти увагою і  місто Луцьк. Старовинні споруди тут пам’ятають ще княжу добу, адже перші згадки про Луцьк сягають початку XI ст. Різні історичні епохи, різні володарі зробили це українське місто привабливим для відпочинку та відвідування. У Луцьку можна просто блукати вулицями старого міста, а можна піти до замку Любарта, який було зведено ще у XIV-XV ст. Зараз у цій фортеці розташовано цілих три музеї: Музей дзвонів, Музей книги та Художній музей м. Луцька.

Луцьк. Замок Любарта

Тури на Новий Рік до Луцька стають все більш популярними, адже тут часто проводять музичні фестивалі, як фольклорного спрямування, так і сучасної музики. В першій половині грудня Луцьк стає місцем, куди приїжджають шанувальники джазу – вже майже двадцять років тут проходить традиційний Jazz Bez. А місцева фортеця останні 11 років стає осередком середньовічної культури під час проведення арт-фестивалю «Ніч у луцькому замку».

  • Тунель кохання: романтичний та дивовижний у будь-яку пору року

Містечко Клевань ще декілька років тому було майже невідомим в Україні. Та зараз до місцевої принади – Тунелю кохання – приїздять туристи з усієї країни, незалежно від пори року. Це місце з’явилось завдяки тому, що поїзд, який регулярно ходить до місцевого заводу проїжджає через лісовий масив. Зелені влітку і жовтаві восени, покриті снігом взимку дерева обрамлюють залізничні колії, які виглядають затишним і романтичним місцем для фотосесій та прогулянок.

Тунель кохання

Приєднуйтесь до новорічних турів Волинню та матимете власне враження від зимового тунелю кохання біля Клевані. І не забудьте фотоапарат, щоб зробити унікальні світлини з цієї рукотворної пам’ятки природи.

Середньовічні замки Львівщини

Побувати зимою у справжньому Середньовічному замку – дитяча мрія багатьох людей, але здійснити її дуже навіть просто! Золота підкова Львівщини – це три найвідоміші замки України, що крізь століття пронесли дух лицарства та відкривають його для усіх охочих.

Могутній Олеський, винточений Підгорецький та загадковий Золочівський замки усього за один день ознайомлять з культурою та життям славетних минулих часів. Тут же можна оглянути розкішні колекції дерев’яних скульптур та старовинних ікон, загадати бажання, яке обов’язково збудеться та навіть зустріти справжнього привида!

Олеський замок
Олеський замок
Підгорецький замок
Підгорецький замок
Золочівський замок
Золочівський замок

Одним словом – незабутні враження гарантовано!

  • Релаксовий Трускавець

Якщо ж забажається спокійного, але приємного святкування Нового року, завітайте до Трускавця – одного з найвідоміших курортів України. Завдяки своїм мінеральним водам, сучасним готелям і лікувальним спа-комплексам, це містечко перетворюється на ідеальний варіант для сімейного відпочинку.

Опісля зустрічі Нового року можна прогулятись парками, а вдень відвідати зоопарк у селі Меденичі чи піднятись на одну з вершин Карпат, до яких звідси рукою подати.

Відвідайте зимовий Трускавець та відчуйте усю приємність життя!

Зимовий Трускавець
Зимовий Трускавець
Як бачите, наша країна багата на вражаючі місця, святкування Нового року в яких буде незабутнім, цікавим та надзвичайно приємним. А для простоти організації, радимо відвідати наші новорічні тури, що створені для справжнього відпочинку без проблем!

Відчути незабутню атмосферу свята Ви зможете в новорічних мандрівках:

(Visited 58 925 times, 1 visits today)
Поділитись з друзямиEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest




4 в “Де зустріти Новий рік 2025: ТОП-14 місць Західної України
  1. Во Львове под Новый год очень классно. это да. Но для тех, кто не боится скопления народа. В Подгорецком замке я бы Новый год не встречал)))) это для экстремалов. Хотя проехаться увидеть обязательно стоит. Так что да))) статья крутая и советы дельные.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *