Тури та екскурсії в Чорнобиль

Чорнобиль – це унікальне та неймовірно мальовниче місце, яке повинен відвідати кожен! Варто зауважити, що екскурсії в Чорнобиль та Прип’ять є абсолютно безпечними і радіаційний фон тут становить близько 30 мкР/год, що не перевищує допустимі норми.

Кожного року Зону відчуження відвідує величезна кількість туристів з України та всього світу, хтось приїжджає сюди за новими враженнями та емоціями, хтось за відпочинком, а хтось хоче отримати відповіді на запитання після перегляду чергового фільму про катастрофу на Чорнобильській АЕС.

Хочете побачити це все на власні очі? Радимо обов’язково звернути увагу на наш тур «Чорнобиль за 1 день».

Унікальність та таємничість Зони відчуження

Що ж такого цікавого можна побачити тут сьогодні, запитаєте Ви? Перш за все, це унікальна природа українського Полісся, яка майже повністю відновилась до стану XVII-XVIII століття. Під час екскурсії в Чорнобиль, Ви можете побачити кабанів, рисей, лисів, вовків, які повністю почуваються хазяїнами цієї території і поселяються в покинутих домівках. Справжньою легендою тут став лис, якого кличуть Семен. Цього рудого красеня можна часто зустріти у Зоні відчуження серед сотень туристів, які залюбки частують його різноманітними ласощами.

Ще одним популярним місцем є канал з водою з охолоджувального ставка АЕС. Кажуть, що тут можна побачити сомів-велетнів, завдовжки до 3 метрів. Вся риба, яка тут плаває є радіоактивною, тому чіпати її суворо заборонено.

 

Екскурсії в Чорнобиль притягують туристів з усього світу

Неймовірно цікавим і таємничим місцем, яке Ви обов’язково побачите під час екскурсійних турів у Чорнобиль, є «Рудий ліс» – це перша територія, куди потрапив радіаційний пил після аварії на ЧАЕС.

Звичайно, що сьогодні ця територія є дезактивованою, дерева, які прийняли перший удар на себе є зрубані і захоронені, на їхньому місці ростуть нові, проте радіаційний фон тут є в рази вищим. На сьогоднішній день, без перебільшення, цей ліс можна вважати найрадіоактивнішим лісом на планеті.

Чорнобиль. Дозиметр

Взагалі, не варто забувати, що Зона відчуження – це унікальна 30-кілометрова зона, яка охоплює не тільки покинуті міста Прип’ять і Чорнобиль, а також близько 200 сіл, які назавжди були стерті з карти України одразу після катастрофи.

Меморіальний комплекс у Чорнобилі, який складається з трагічних табличок, нагадує про те, що тут колись жила велика кількість людей, яка в паніці змушена була покидати свої домівки з надією на те, що вже незабаром вони зможуть знову сюди повернутися.

Звичайно, найтаємничішим місцем тут є мертве місто, або як його ще називають місто-музей Прип’ять. Його Ви також зможете відвідати під час наших турів в Чорнобиль. Населення міста до катастрофи на Чорнобильській АЕС становило 45000 осіб. Місто було досить молодим (засноване у 1970 році) і мало розвинуту інфраструктуру: тут налічувалося 5 середніх загальноосвітніх шкіл, 10 спортивних залів, 2 стадіони, величезний кінотеатр, а також парк атракціонів, який так і ніколи не запрацював (відкриття парку було заплановане на 1 травня 1986 року). Сьогодні, проходячи покинутими вулицями цього міста, важко повірити що колись тут ходили люди та було чути дитячий сміх.

Прип’ять. Готель “Полісся”

Загадкові та секретні місця Чорнобиля

Обов’язково під час туру в Чорнобиль варто відвідати ще одне неймовірно цікаве і дивовижне місце — загоризонтну радіолокаційну станцію «Дуга-3», яка знаходиться в межах так званого об’єкту Чорнобиль-2. Для того, щоб сюди потрапити, потрібно перетнути контрольно-пропускний пункт «Лелів».

Цю станцію можна сміливо назвати перлиною космічної розвідки. Вона випромінювала сигнал, який міг бути почутий короткохвильовими радіоприймачами в усьому світі в період з липня 1976 року по грудень 1989 року. Загалом, у Радянському Союзі було 3 таких станції. На сьогодні, єдина станція, яка залишилась – у Чорнобилі, дві інші – демонтовані.

Прип’ять. Об’єкт “Укриття (Саркофаг)”

Не варто забувати, що «Дуга-3» була секретним об’єктом, і її основним призначенням було відстежування за міжконтинентальними балістичними ракетами не тільки над територією Європи, а й США. Тобто, можна стверджувати, що ця унікальна конструкція входила до складу мережі Радянської системи протиракетної оборони (ПРО).

Відносно нещодавно (наприкінці 2016 року), над зруйнованим реактором Чорнобильської АЕС було встановлено об’єкт «Укриття», у вигляді арки. Ця велична конструкція, висота якої досягає 108 метрів, одразу стала одним із найвідвідуваніших місць серед туристів. До речі, під час екскурсії можна побувати і всередині Чорнобильської АЕС. Тут на власні очі можна побачити ті самі «золоті» коридори станції, щити управління реактором, потрапити в різноманітні технологічні приміщення енергоблоків.

Основні поради для туристів, які планують поїздку в Чорнобиль:

  • найважливіше: щоб уникнути неприємностей при перетині КПП, перед екскурсією обов’язково варто перевірити наявність паспорта у сумці, без нього Ви не зможете потрапити на територію;
  • не забудьте взяти із собою особисту туристичну аптечку. В разі якоїсь неприємності, вона може стати у пригоді;
  • пам’ятайте, що одяг повинен бути щільним і закритим, (а головне зручним!), навіть якщо Ви подорожуєте влітку;
  • радимо взяти із собою їжу та воду, щоб була змога перекусити в дорозі (в автобусі) або в Чорнобилі, в приміщенні їдальні. Варто зазначити, що пити і їсти на території Зони відчуження суворо заборонено!
  • не варто відхилятися від маршруту, потрібно слідувати за групою та екскурсоводом;
  • наприкінці поїздки, при виїзді із Зони, Ви будете змушені пройти радіаційний контроль.

 

Обов’язково відвідайте Зону відчуження! Вона дивовижна у будь-яку пору року. Якщо Ви давно мріяли відвідати не лише Чорнобиль, а й Національний парк «Межигір’я», відомий як Музей корупції, маєток колишнього президента Януковича, то це можна зробити, замовивши надзвичайно вигідний і цікавий тур «Межигір’я – Чорнобиль (від величі до забуття)».

Межигір’я. Інтер’єр будинку

Саме у «Межигір’ї» можна побачити розкішний будинок «Хонку», Президентський корабель «Галеон», зоопарк зі славнозвісними страусами Януковича, унікальний гараж з раритетними автомобілями і мотоциклами, елітний кінологічний клуб, де живуть собаки рідкісних порід, доріжку з пеньками, по яких бігав Янукович та багато інших вражаючих локацій, від яких у Вас просто захопить дух!

Чекаємо Вас на екскурсії!

Тури та екскурсії в Чорнобиль
(Visited 1 020 times, 1 visits today)
Поділитись з друзямиEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *