Навіть напишу, бо так сподобалося, що, після таких гарнючих фото, після розповіді про першоцвіти, нагадуєте всім, що не потрібно їх знищувати. Серце болить, коли бачиш великі кошики, наповнені букетиками підсніжників чи конвалій. І все ж навіть не продадуть, а просто викинуть.
В своєму садку маю всі квіточки, точно такі ж, як на ваших фото, крім дикого тюльпана. Ну і красень.
Дякуємо Вам за відгук. Дуже приємно знати, що стаття Вам сподобалась. Нам теж болить, коли бачимо, що червонокнижні рослини знищують наші люди і навіть не усвідомлюють цього. Для того і маємо цю статтю, щоб ще раз наголосити про відповідальність перед природою, що маємо оберігати її 🙂
Колись на Світловодщині, Кіровоградська область в нас з під снігу росли такі квіти, підсніжник, просирен, потім проліски і далі по теплу і траві росли сон трава, але не схожа на ці фото.
Доброго дня. Скажіть, будь ласка: фото зі стовпом, куснем рейси та молотком біля старшої жінки також з Кам’янки? Де ви його знайшли? Чекаю на відповідь. Дякую. Дуже потрібно.
Добрий день. Хочу дещо зауважити.Ріплянка – це суп з картоплі, а те, що ви назвали ріплянкою – це кулеша на ріпі. Бануш не приправляється сметаною, а вариться у сметані. До справжнього баноша не додають ні шкварки, ні бринзу, бо він сам по собі дуже жирний і ви багато його і так не з’їсте. Бринзу і шкварки, або молоко, або сметану, або вурду додають до готової кулеші (токана), тобто до каші, звареної на воді з кукурудзяного борошна або крупи. Таргоню не тушкують з зеленню і овочами в духовці – це ж і по вашому фото видно, що то гарнір. Її підсмажуть, додають трохи води і тушкують до готовності. Гомбовці не просто посипають панірувальни ми сухарями – сухарі (або мелені волоські горіхи) підсмажують на вершковому маслі. Гурка – аж ніяк не кров’янка і не з перловки! Її готують з рису і варених, перемелених і заправлених топленим салом свинячих нутрощів – серця, легенів і нирок, і трішки печінки. Дехто робить саме кров’яну гурку з рисом, але далеко не у всіх районах. Я тільки в угорців її бачила.
Підбивані лопатки багато хто варить без картоплі і тим більше без копчених ребер, а підбивають сметаною з молоком і борошном. Ну і нарешті палинка – не ” настоюється, вона женеться з фруктів. Найпопулярніша – сливовиця. І ще – в українській мові нема слова МУКА, є борошно. А мука є тільки з наголосом на першому складі і з похідним словом “мучитись”.
Вітання! Пані Юліє, дякуємо за такий детальний коментар. Радіємо, що стаття Вас зацікавила і Ви вирішили залишити свої доповнення.
Щодо приготування місцевих страв, то кожна господиня готує за своїм рецептом 🙂 А що ж говорити за райони, тут рецепти можуть відрізнятись кардинально. У нас є працівники із Закарпаття ( Хустський район, Свалявський(тепер Мукачівський), а також місцеві жителі, з якими ми співпрацюємо на місцях. Тому консультувались з ними. Можуть бути неточності, тому дякуємо, що доповнюєте нас! Очікуйте 🙂 найближчим часом додамо правки в статтю.
Пилипець – перлина Срібної Землі
Go to comment02/05/2024 at 7:18 pm
Топ-5 чарівних весняних першоцвітів: де і коли побачити цвітіння?
Go to comment12/04/2024 at 2:58 pm
Топ-5 чарівних весняних першоцвітів: де і коли побачити цвітіння?
Go to comment22/04/2024 at 3:13 pm
Топ-5 чарівних весняних першоцвітів: де і коли побачити цвітіння?
Go to comment26/03/2024 at 4:26 pm
Топ-5 чарівних весняних першоцвітів: де і коли побачити цвітіння?
Go to comment10/04/2024 at 11:37 am
Піду зранку у Кам’янку — душеньку розвію...
Go to comment22/03/2024 at 3:36 pm
Піду зранку у Кам’янку — душеньку розвію...
Go to comment10/04/2024 at 11:24 am
Закарпатський словничок-говірничок
Go to comment23/02/2024 at 9:48 am
Закарпатський словничок-говірничок
Go to comment12/08/2024 at 6:42 pm
Закарпатський словничок-говірничок
Go to comment26/02/2024 at 3:21 pm
Закарпатський словничок-говірничок
Go to comment25/04/2024 at 7:48 pm
Закарпатський словничок-говірничок
Go to comment06/11/2024 at 2:02 pm
Кам’янець-Подільський – перлина Поділля
Go to comment09/02/2024 at 4:54 pm
Кам’янець-Подільський – перлина Поділля
Go to comment14/02/2024 at 6:21 pm
ТОП-12 рекомендованих закарпатських страв від колективу «Відвідай»
Go to comment23/12/2023 at 10:05 pm
ТОП-12 рекомендованих закарпатських страв від колективу «Відвідай»
Go to comment14/02/2024 at 6:17 pm
Закарпатський словничок-говірничок
Go to comment19/12/2023 at 5:42 pm
Закарпатський словничок-говірничок
Go to comment19/12/2023 at 5:39 pm
ТОП-10 термальних басейнів Закарпаття
Go to comment13/12/2023 at 6:31 pm