Все отзывы

  • Бакота - желаемое место

    Интересно, какова этимология слова «БАКОТА»?

    (Visited 2 445 times, 1 visits today)
    Go to comment
    16/10/2019 at 10:19 am

    • Бакота - желаемое место

      Бакота- древня столиця Пониззя або «Руси дальной», як називалася в XIII-XIV ст. територiя мiж Днiстром та Пiвденним Бугом. Навiть саму назву поселення деякi дослiдники вбачають у молдаво-румунському словi «баката» («боката»), що означає — кусень, шматок. Однак подiльський дослiдник I.С. Винокур висуває бiльш вiрогiдне твердження, вказуючи, що «лiнгвiстичний аналiз найменування «Бакота» дає можливiсть вважати, що в перекладi з давньоруської мови ця назва означає — бажане, чудове мiсце (корiнь слова «кот», «кота» i пiдсилююча приставка «ба»)».(Цікава етимологія від Блекі: Ба! Кота! — спрямований до бабусі вигук розпещеної дитини, яка негайно потребує сові нявкучу живу іграшку).
      В XII-XII ст.

      (Visited 2 445 times, 1 visits today)
      Go to comment
      16/10/2019 at 10:44 am

  • Берегово – закарпатский Эдем

    Каріна Ла
    18.08.2019 22:48:15 | IP: 31.43.90.***
    Будь ласка,покосіть своє місто,приведіть його в порядок.Зараз воно як непричесаний,дикий Мауглі по всьому участку дороги до митниці.Коли я днями поверталася з туру Австрія-Італія-Словенія-Угорщина-Україна після проїзду через Ваше місто та початку Карпат я заплакала. Покосити
    бур яни,почистити вулиці,через які проїжджають кожен день/ніч громадяни різних країн, недорого. Бачила Ваші борди металеві з надписами угорською мовою,а внизу державною ледь примітно, життя мешканців прямо на проїжджій дорозі, неупорядковані будинки ( чи то одні роми там живуть ),немиті автомобілі, у селах рядом старезні хати з чорними дахами — чи то порожні,чи померли в них люди,чи знаєте ви про них — честі Вам це все не робить.Рядом Львівська область,Франківська — там при дорозі не панує кропива, доглянуті будинки і все інше.

    (Visited 2 445 times, 1 visits today)
    Go to comment
    18/08/2019 at 3:56 pm
(Visited 2 445 times, 1 visits today)