Надзвичайно живописне опільське село здавна славиться одним із найдавніших мурованих храмів Опілля – оборонною церквою св. Миколая (XIV ст.). Окрім храму, Чесники можуть здивувати гостей і своєю гастрономією, а саме оліями.
Родина Росоловських повернулася в рідне село з Києва і створила “Опільські олії”, які спочатку робилися для лікування батька, а з часом стали смакувати та лікувати всіх бажаючих з різних куточків України. Зараз тут методом холодного віджиму виготовляється сім олій: лляна, гірчична, кунжутна, рижієва, гарбузова, конопляна та з волоського горіха, а також джин із ялівцю, коріандру, лаванди. Окрім того щирі господарі пригощають всіх бажаючих чаєм з розмарином та імбирем, власним хлібом на заквасці з хмелю, гірчичним хлібом та навіть солодощами.
У дегустацію включено : борщ з марелями та яськом, домашня сметана, 8 видів олій (лляна, з волоського горіху, гірчична, кунжутна, рижієва, макова, з розторопші, з чорного кмину), домашній хліб на заквасках , без дріжджів та цукру (житній з насінням льону, кунжуту та соняшнику), опільське морозиво, джин з ялівцю, анісу , лаванди та коріандру, мандариновий лікер, вино, ром, компот або мінеральна вода та печиво.