Можна поснідати вдома, взяти з собою перекус або поснідати під час стоянки автобуса в закладах громадського харчування на власний смак і вибір.
-
Фото
-
Мапа











Станція “Памір” на горі Томнатик, Еко-ферма у Яворові, Косів, дегустація чаїв в с. Спас, далека Перкалаба.

1 день: виїзд зі Львова (08:00) – Спас (екскурсія на виробництво чаю і дегустація) – Нижній Вербіж (огляд церкви) – Косів (обід і екскурсія в музей "Гуцульщина") – Яворів (екскурсія фермою і дегустація сиру) – Верховина (поселення в садибах о 20:30, вечеря).
2 день: сніданок і виїзд (06:00) – Перкалаба (автомобільний переїзд на машині ЗІЛ-131, пішохідний перехід до РЛС Памір) – обідо-вечеря (о 19:30) – Львів (повернення після 00:30).
Готель "Львів" (м. Львів, пр. В. Чорновола, 7)
Івано-Франківськ, вул. Галицька, 203. Зупинка "Радіоринок".

Прикарпатське село Спас, що на Коломийщині з давніх-давен славилося не лише трипільською культурою, давніми звичаями і традиціями. Матінка-земля нагородила цей славний край цілющими водами, могутніми пралісами і благодатними лікарськими рослинами. Саме тут було засноване родинне виробництво Stovpiuk Family Brand, ідейним натхненником якого є п. Михайло - біолог, який з дитинства захоплювався зільництвом та збудував на власному господарстві, у самому серці Карпат, підприємство, що займається виготовленням фіточаїв із лікарських рослин, джемів, варення, збором грибів та ягід.
Тут знаходиться збудована за опришківські гроші церква Різдва Пресвятої Богородиці (1756-1808рр.), храм занесений у список всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.
У мальовничій місцевості - в серці Яворова знаходиться гуцульська сироварня, де можна послухати як виготовляється сир, прогулятися по “Еко-фермі” та відчути колорит Гуцульщини. Особливо вартує скуштувати овечі еко-сири із варенням та медом, якими місцевий газда радо буде пригощати. На території Вас допитливо зустрічатимуть овечки, кози та собака-пастух по кличці “Чуйка”. Це місце після відвідування ще часто називають “Маленька Швейцарія”. Отже, щоб побувати у маленькій гірській “Швейцарії”, та скуштувати полонинських овечих сирів, неодмінно відвідайте “Еко-ферму” у Яворові.
Косів здавна називають столицею декоративно-прикладного мистецтва України, а Косівський район одним із найкраще збережених осередків народного мистецтва в світі. Бо саме тут живуть і працюють тисячі народних майстрів, які продовжують давні ремісничі традиції. У Косівському музеї “Гуцульщина” представлені найкращі зразки ужитково-декоративного мистецтва, а саме знаменитої на весь світ косівської кераміки, різьблення, художньої обробки металу та шкіри, ткацтво та вишивання. Музей має експонати, якими може гордитися, адже їх виготовили талановиті майстри, серед яких Олекса Бахматюк, родина Шкрібляків, Павлина Цвілик.
Особливо зацікавлює відвідувачів музею інтерактивний майстер-клас “Бабусина скриня”, під час якого учасники дізнаються про назви та призначення багатьох гуцульських речей та народні традиції і вірування, пов’язані з ними.
Військова кодова назва радянської радіолокаційної бази "Памір" і до того популярну вершину Томнатик перетворила в топове туристичне місце. На покинутій військовій базі з таємною диво-технікою, на півторатисячній висоті над рівнем моря, нині проводяться культурні фести та фольклорні свята, концерти, весілля і навіть знімаються відеокліпи для популярних зірок шоу-бізнесу.
Всіх відчайдухів, які бажають вдихнути на повні груди запах гірських карпатських вітрів, незважаючи на далеку і нелегку дорогу та температурні перепади, ласкаво просимо познайомитимь із розсекречиними залишками радянської інженерії та помилуватись з вершини Томнатика величчю Карпатських гір.

- проїзд комфортабельним автобусом;
- проживання у затишних садибах зеленого туризму;
- супровід гіда-екскурсовода;
- екскурсійне обслуговування в туристичних об’єктах;
- страхування на час подорожі.
- вхідні квитки в туристичні об’єкти;
- харчування і дегустації;
- трансфери до РЛС Памір і у зворотньому напрямку.
- Дітям до 6 років (включно): безкоштовно (при супроводі 2-х дорослих і без окремого місця в автобусі та при проживанні)
- Дітям від 7 до 12 років (включно) та особам з інвалідністю І та ІІ груп (за наявності посвідчення): 100 грн/особа (від загальної вартості туру)
- Учасникам БД/ООС (за наявності посвідчення): знижка 30% від вартості туру

Музей “Гуцульщина” в Косові: загальний і пенсійний – 25 грн., студентський – 15 грн., учні – 10 грн.;
Екскурсія і дегустація на "Гуцульській еко-сироварні", Яворів: загальний, пенсійний, студентський, учнівський - 250 грн.
Трансфер до РЛС Памір машинами ГАЗ-ЗІЛ (з Верховини): (в обидві сторони) загальний - 420 грн.

Технічна інформація (доїзду до РЛС “Памір”):
- Автомобільний доїзд відбувається до с.Перкалаба (їхати 4,5 год. в одну сторону), де маршрут переходить у пішохідний;
- Довжина пішохідного ще маршруту на вершину РЛС “Памір” 8 км в одну сторону (разом 16 км.);
- Підйом на гору триває орієнтовно 2,5 години, спуск приблизно 2 години;
- Маршрут розрахований на середньостатистичну групу фізично здорових людей;
- Участь в екскурсії не вимагає попередньої підготовки чи досвіду;
- Під час сходження і спуску категорично забороняється вживання алкоголю.
Що взяти з собою:
- зручне водонепроникне взуття (бажано гірські трекінгові черевики з високим шнуруванням та протектором типу "вібрам");
- куртка вітрозахисна з капюшоном, бажано водонепроникна, штани вітрозахисні, такі, що не утруднюють рух, светр теплий або куртка типу "полар", шапка тепла в’язана, головний убір, дощовик;
- запасний комплект одягу (можна буде залишити в автобусі);
- наплечник (р’юкзак);
- вода (1–1,5 літра на особу);
- їжу для перекусів під час сходження (канапки, шоколад, термос з гарячим чайом чи кавою);
- необхідні ліки (індивідуальна аптечка), якими Ви користуєтесь, лейкопластир.

Відбувається в затишних гуцульських садибах зеленого туризму м. Верховина, номери: 2-х і 3-х місні з вигодами на поверсі.

Відбудеться в ресторані "Ґражда" м. Косів. Пропоноване меню: борщ червоний, картопля з мʼясом, налисник солодкий, чай на травах, хліб. Вартість 140 грн./особа.
Відбувається у садибах Верховини. Пропоноване меню: кулеша з гуцульською смажкою (свіжиною), деруни зі сметаною, бринза, чай з карпатських трав. Вартість 140 грн.
Відбувається в садибах, пропоноване меню: омлет, налисники з афенами (чорницями), канапки з сиром, чай/кава. Вартість 90 грн.
Відбуватиметься в ресторані "Зґарда" с. Верхній Ясенів". Пропоноване меню: салат овочевий, борщик червоний, деруни зі сметаною, хліб, чай з запашних карпатських трав. Вартість 140 грн.

У вартість зазвичай ВХОДИТЬ (якщо інше не передбачено описом туру): проїзд комфортабельним автобусом, проживання, супровід гіда-екскурсовода, екскурсійне обслуговування в туристичних об’єктах, страхування на час подорожі.
Окремо Ви зазвичай оплачуєте вартість вхідних квитків і харчування (якщо інше не передбачено описом туру).
Ні, на жаль, не можна. Ми працюємо за 100% передоплатою.

