Село в самому центрі бойківських верховин, здавна відоме своїми сирами, які виготовляли німецькі колоністи і возили на продаж у Відень, Прагу та Париж. Зараз цю традицію продовжує родина місцевих сироварів Комарницьких, які запрошують відвідати майстер-клас приготування твердого сиру на відкритому вогні та продегустувати десять автентичних бойківських страв і напоїв. Серед них твердий сир “Бойківський”, м’який сир (свіжий та бринза), вареники з муки грубого помолу зі шкварками, карпатські йогурти “гуслянка” (кисломолочний і солодкий), ощипки, бездріжджовий хліб з борошна грубого помолу, чай із карпатських трав і навіть трошки веселої верховинської водички. Назва селища Бориня походить від слова “боротися”, це тому, що місцеві бойки завжди боролися з ворогами та прославляли звитягу українського народу у піснях. Тому, щоб відчути магію карпатських полонин та славне минуле цього краю, запрошуємо на Концерт патріотичної пісні від вокально-інструментального ансамблю “Боринські музики”.