Всі відгуки


  • Піду зранку у Кам’янку — душеньку розвію...

    Доброго дня. Скажіть, будь ласка: фото зі стовпом, куснем рейси та молотком біля старшої жінки також з Кам’янки? Де ви його знайшли? Чекаю на відповідь. Дякую. Дуже потрібно.

    (Visited 2 089 times, 1 visits today)
    Go to comment
    22/03/2024 at 3:36 pm

  • Закарпатський словничок-говірничок

    Що таке айно?

    (Visited 2 089 times, 1 visits today)
    Go to comment
    23/02/2024 at 9:48 am

  • Кам’янець-Подільський – перлина Поділля

    Вдячний за гарні фото і цікаву інформацію 😉

    Жив у місті дещо менше року, на власні очі все бачив :]

    (Visited 2 089 times, 1 visits today)
    Go to comment
    09/02/2024 at 4:54 pm

  • ТОП-12 рекомендованих закарпатських страв від колективу «Відвідай»

    Добрий день. Хочу дещо зауважити.Ріплянка – це суп з картоплі, а те, що ви назвали ріплянкою – це кулеша на ріпі. Бануш не приправляється сметаною, а вариться у сметані. До справжнього баноша не додають ні шкварки, ні бринзу, бо він сам по собі дуже жирний і ви багато його і так не з’їсте. Бринзу і шкварки, або молоко, або сметану, або вурду додають до готової кулеші (токана), тобто до каші, звареної на воді з кукурудзяного борошна або крупи. Таргоню не тушкують з зеленню і овочами в духовці – це ж і по вашому фото видно, що то гарнір. Її підсмажуть, додають трохи води і тушкують до готовності. Гомбовці не просто посипають панірувальни ми сухарями – сухарі (або мелені волоські горіхи) підсмажують на вершковому маслі. Гурка – аж ніяк не кров’янка і не з перловки! Її готують з рису і варених, перемелених і заправлених топленим салом свинячих нутрощів – серця, легенів і нирок, і трішки печінки. Дехто робить саме кров’яну гурку з рисом, але далеко не у всіх районах. Я тільки в угорців її бачила.
    Підбивані лопатки багато хто варить без картоплі і тим більше без копчених ребер, а підбивають сметаною з молоком і борошном. Ну і нарешті палинка – не ” настоюється, вона женеться з фруктів. Найпопулярніша – сливовиця. І ще – в українській мові нема слова МУКА, є борошно. А мука є тільки з наголосом на першому складі і з похідним словом “мучитись”.

    (Visited 2 089 times, 1 visits today)
    Go to comment
    23/12/2023 at 10:05 pm

    • ТОП-12 рекомендованих закарпатських страв від колективу «Відвідай»

      Вітання! Пані Юліє, дякуємо за такий детальний коментар. Радіємо, що стаття Вас зацікавила і Ви вирішили залишити свої доповнення.
      Щодо приготування місцевих страв, то кожна господиня готує за своїм рецептом 🙂 А що ж говорити за райони, тут рецепти можуть відрізнятись кардинально. У нас є працівники із Закарпаття ( Хустський район, Свалявський(тепер Мукачівський), а також місцеві жителі, з якими ми співпрацюємо на місцях. Тому консультувались з ними. Можуть бути неточності, тому дякуємо, що доповнюєте нас! Очікуйте 🙂 найближчим часом додамо правки в статтю.

      (Visited 2 089 times, 1 visits today)
      Go to comment
      14/02/2024 at 6:17 pm

  • Закарпатський словничок-говірничок

    Гонгорічка-сонечко.

    (Visited 2 089 times, 1 visits today)
    Go to comment
    19/12/2023 at 5:42 pm

  • Закарпатський словничок-говірничок

    Гангорічка-сонечко.

    (Visited 2 089 times, 1 visits today)
    Go to comment
    19/12/2023 at 5:39 pm

  • ТОП-10 термальних басейнів Закарпаття

    […] Читайте також нашу нову статтю про 10 термальних басейнів Закарпаття […]

    (Visited 2 089 times, 1 visits today)
    Go to comment
    13/12/2023 at 6:31 pm

  • Куди поїхати на Новий рік 2025?

    […]  Куда поехать на Новый год 2022? […]

    (Visited 2 089 times, 1 visits today)
    Go to comment
    29/11/2023 at 12:05 pm

  • Куди поїхати на Новий рік 2025?

    […] Куди поїхати на Новий рік 2024? […]

    (Visited 2 089 times, 1 visits today)
    Go to comment
    29/11/2023 at 11:57 am
(Visited 2 089 times, 1 visits today)