Всі ми любимо відпочивати і подорожувати. Запорукою якісного відпочинку, на мою думку, є злагоджена робота команди, яка організовує поїздку і добре продуманий маршрут мандрівки. Якщо ви відпочиваєте і пізнаєте рідний край з туроператором “Відвідай”, то, напевно, пересвідчувалися особисто щодо важливості цих факторів. Безпека туристів під час подорожі – один з основних пріоритетів. Але всі ми люди і дорога – зона підвищеної небезпеки, де з кожним може статися якась прикра несподіванка. Саме тому кожен гід під час навчання на курсах екскурсоводів “Відвідай”, проходить підготовку з основ…
Здалеку вона мала й непоказна. Зблизька – величезна і вражаюча. Її грубезні стіни, які ще у 15 ст. сягнули 6 метрів! Її висота – 40 метрів. І це ще у 15 ст., а вже була приблизно як 14-ти поверховий будинок! А ті візерунки на стінах чого варті?! І дякувати Богу, про це можна не лише писати, а й побачити на власні очі і відчути всю велич Хотинської фортеці, яка є одним із семи чудес України. Бо на відміну від інших замків і фортець України, які…
Ви пили каву з M&Ms, з печивом чи снікерсом так, що все в одному стакані? А спускались у копальню кави? Ні? Тоді Вам до Львова. Тут подача кави Вас точно здивує. Поряд з традиційним приготуванням кави на піску, як то роблять, у “Вірменці”, у Львові готують каву й ручними кавоварками – кемекс, сифон, аеропрес, пуровер та колд-брю. Забагато незнайомих слів? Коли мова йде про львівську каву – тут завжди можна відкрити для себе щось нове: альтернативні методи приготування і нові смаки. Та й порції у…
За останнє десятиліття Львів став одним з найбільш відвідуваних міст України, заманюючи туристів не тільки розкішною архітектурою, віковою історією та сучасними цікавинками, але й славнозвісною львівською кухнею. Нині популярними є гастрономічні тури містом, а більшість екскурсій включають в себе відвідини найцікавіших кав’ярень, ресторанів та кнайп. Львівська кухня, хоч і є частиною галицької, проте має свої особливості, пов’язані з тим, що місто Лева завжди було найбільшим у регіоні, притягуючи до себе купців, мандрівників та кулінарів з усього світу. Нові страви з інших країн спочатку потрапляли на…
Чи задумувались первісні люди над тим, для чого роблять написи на скелях? Для кого лишали послання чи таким чином, може, хотіли увічнити себе, довести факт свого існування? В Україні такі наскельні розписи, які сягають періоду пізнього палеоліту, збереглися у степах Приазов’я. Заповідник «Кам’яна Могила» у Запорізькій області трепетно береже послання пращурів. Що таке Кам’яна Могила? Це скелі висотою 12 м посеред рівнинного степу, в якому є безліч печер і гротів. Лише на поч. ХХ століття вчені ґрунтовно почали їх досліджувати. Всередині виявили наскельні розписи –…
Львів’янка Уляна Явна так захопилася давніми сорочками, що зібрала серйозну сімейну збірку й відкрила у місті магазин “Давній народний одяг”, що став своєрідною візиткою міста і must-visit для туристів. Розташований на вулиці Яна Жижки, 6, “Давній народний одяг” манить автентичним різнобарв’ям не лише одягу, а й намиста. Лише перед сорочками очі розбігаються. “Я переконана, що у Львові тре зробити три речі: – випити кави – зайти до церкви – купити/приміряти/подивитися/помацати усю ту нереальну та казкову красу, яку збирала багато років Ulyana Yavna у своїй крамниці…
«Асканія-Нова» визнана одним із семи природніх чудес України і входить в сотню найвідоміших заповідників і парків світу. Саме тут звичайний поміщик, який дуже любив тварин, почав розводити улюблених і рідкісних птахів, а також ссавців. Він надав їм таку свободу, щоби вони могли почуватися вільно, як в дикій природі. Цей чоловік, засновник Асканії-Нової, – Фридрих Фальц-Фейн, який просто любив тварин і розводив їх спершу для власного задоволення, створив найбільший степовий заповідник в Європі. Він доклався до збереження вимираючого в азійських степах коня Пржевальського і вперше привіз…
Мене звати Ольга Ганущак, я народилася на Бойківщині і змалку цікавилася рецептами давніх страв, які вміли готувати майже всі господині в наших Карпатах. Найцікавішими з них я поділюся з вами, бо для мене бойківська кухня – то смак дитинства, великодніх маминих пасок, різноманітних завиванців, маківників, пампушків, медівників, рогаликів з ліщиною, пирогів з яфинами (чорниця), книшів, ощипків… Та мало хто вже з людей знає, що випечений хліб без дріжджів “керечун”, головний на столі всі різдв’яні Свята. Як пекар, усім раджу бойківські випікуси — вироби з тіста.…
Фестиваль – це завжди весело і цікаво. А фестиваль бринзи – це ще й смачно і колоритно. Де ж, як не у серці Гуцульщини, ви зможете продегустувати найсмачніші страви горян? То ж якщо ви не те, що ніколи не пробували, а навіть не знаєте, що означають слова бринза, вурда, будз, мелайник, ріпляники, кремзлики, банош, палачінки, яфенівка і палинка – вам неодмінно треба тут побувати і пофестивалити! Щороку у квітні-травні вівчарі ідуть високо в гори на полонини задля випасу худоби. Залишаються вони там аж до вересня:…
Час від часу зі мною контактують люди, які мають кошти і планують інвестувати їх в якісь туристичні бізнеси. Зрозуміло, що етап туристичних бізнесів типу «готель-ресторан» відходить в минуле, бо ринок ними вже майже всюди насичений, тому майбутнє за новими ідеями та об’єктами. Під час подорожей я зауважив, що є багато ніш, де можна вкласти малі (а деколи і не малі) кошти й створити туристичні продукти, що можуть суттєво оживити туристичний потенціал даних місць та інколи за короткий час принести прибутки своїм інвесторам. Тому вирішив узагальнити,…