12 місць, що допомагають завагітніти

Мандруючи Україною бачимо, що наш край є багатий на духовні святині – церкви, монастирі, чудотворні ікони, джерела та інші святі місця, які допомагають у вирішенні складних житейських ситуацій та у здійсненні найсокровенніших бажань.

Щаслива доля, дар материнства – можливість завагітніти, добрі і щасливі пологи, здоров’я малюка, мир та злагода у родині – кожен розуміє, що ці речі не можна запланувати, купити, гарантувати. Над ними панує інша вища сила. А найголовніше, що місця, де можна отримати підтримку, духовне зцілення і, часто, просто стати щасливим є зовсім поряд.

1. Львів. Образ святої Філомени у Церкві святих апостолів Петра і Павла

У славному Львові доволі часто можна бачити святині, привезені з-за кордону. А проте не всі знають, що храми міста зберігають багатий скарб – чудотворні ікони, перед якими люди схиляють коліно у потребі і отримують дар зцілення душевного та фізичного.

У бічному вівтарі костелу єзуїтів (нині гарнізонна церква святих Петра і Павла УГКЦ на вулиці Театральній, 11) розміщено образ Святої Філомени. Ця тринадцятилітня мучениця є прикладом чистоти і вірності Цареві всіх святих. Дівчинка з’явилась на світ завдяки ревним і постійним молитвам батьків, які довго не мали дітей. Тому назвали її іменем, що означає «дитина світла», а в перекладі з грецької – «улюблена». Св. Філомена є покровителькою щасливого подружжя та материнства.

Гарнізонний храм св. Петра і Павла у Львові

Помолитися до святині можна у нашій «Екскурсія по Львові»

2. Львів. Деревнянська чудотворна ікона Божої Матері у церкві святого Андрія

Ця ікона є найшанованішою святинею церкви святого Андрія, раніше костелу та монастиря бернардинів (XVII ст.), що знаходиться на площі Соборній, 3А у Львові. Її історія розпочинається у селі Деревня на Жовківщині, а перше чудотворне дійство за її посередництвом відбулося у 1786 році. Одне бездітне подружжя з цього села довго молилося перед іконою Божої Матері аби Господь благословив їх потомством. І сталося чудо. Жінка у віці 42 роки народила хлопчика, але немовля було незрячим. Та батьки не втрачали віри в Боже Милосердя. Минуло п’ять років у молитвах перед іконою і на празник Успіння Богородиці сталося чудо – хлопчина прозрів. Утішені чудесним зціленням своєї дитини, батьки вирішили передати ікону жовківській чернечій обителі Отців Василіян, а з 1990 року вона знаходиться у церкві святого Андрія міста Львова.

Церква св. Андрія та чудотворна ікона Богородиці

Під час екскурсії 10 чудотворних ікон Львова можна побачити цю святиню, а також дізнатися про історію появи чудотворних ікон та їх вплив на життя не лише окремих людей, а й цілої громади.

3. Чернівці. Чудотворний образ «Надія безнадійних» у церкві Успіння Пресвятої Богородиці

Чудотворний образ Чернівецької Богородиці є святинею церкви Успіння Пресвятої Богородиці у м. Чернівці (вул. Руська, 28) – першого на Буковині греко-католицького храму. Ця ікона має назву «Надія безнадійних», адже молитва перед нею приносить зцілення від багаторічного безпліддя. Саме тому Чернівецьку Богородицю вшановують як покровительку родини, перед нею моляться за всіх членів сім’ї, ласку мудрого і гарного виховання дітей, за розв’язання важких життєвих проблем. Гаслом чудотворного образу стали слова: «Стережися безнадійності – звернися до Надії безнадійних».

Церква Успіння Пресвятої Богородиці та ікона Надія Безнадійним

Помолитися до ікони можна у наших турах:

4. Онишківці. Джерело святої Анни

Свята праведна Анна вважається покровителькою всього жіночого. Вона разом зі своїм чоловіком святим Йоакимом з Божої Милості стали батьками Пресвятої Діви Марії – майбутньої матері Ісуса. Свята Анна вважається покровителькою вагітних, вишивальниць і прачок. Жінки в молитвах до неї просять про легкі пологи, про здоров’я для малюка і достатню кількість молока у породіллі.

Неподалік Почаївської Лаври, у невеликому селі Онишківці Дубенського району Рівненської області, на території монастиря Скит Праведної Анни, знаходиться одне з найвідоміших Джерел Святої Анни, яке іноді називають Озеро Святої Анни. Під час проведення хімічного аналізу води з джерела у ній виявили високу концентрацію срібла і кремнію. Вода із джерела є бактерицидна, дуже швидко зупиняє зовнішню кровотечу, за 2-3 хвилини тамує зубний біль, дуже ефективна при запальних процесах, сприяє зниженню рівня цукру у крові, впливає на нормалізацію функції печінки та нирок, поліпшує обмін речовин. Але передовсім за свідченнями багатьох людей купання у озері (басейні) допомагає від безпліддя.

Джерело св. Анни у Почаїві

Запрошуємо скупатися у джерелі святої Анни у нашій мандрівці:

5. Ікона Зарваницької Матері Божої та джерело

Один з найвідоміших Маріїнських центрів України розташований у невеличкому селі Зарваниця Теребовлянського району на Тернопільщині, місці паломництва мільйонів прочан. За переказами у 1241 році монаху-самітнику дивом явилась ікона Богородиці у стовпі сліпучого світла над джерелом. Згодом виявилось, що той образ і вода з джерела є цілющі і рятують від багатьох недуг. Найчастіше зцілюються в цій купелі жінки, які довго не могли завагітніти. Сьогодні на цьому місці обладнана купіль, вода до якої подається з джерела.

Український Єрусалим у Зарваниці

Помолитися до чудотворної ікони Зарваницької Матері Божої, а також прийняти купіль у джерелі святої Анни можна у нашій паломницькій мандрівці:

6Лаврів. Монастир святого Онуфрія

У пошуках спокою та душевної рівноваги відвідайте Лаврівський Василіянський монастир, який є одним з найстаріших і найшанованіших в Україні, розташований в мальовничій місцевості посеред Карпат з надзвичайною цілющою аурою, що знаходиться у селі Лаврів Старосамбірського району на Львівщині. Тут знаходятся мощі святого Онуфрія Великого – покровителя бездітних родин та породіль, а також патрона монастиря, історія якого сягає сивого і славного ХІІІ століття – часу, коли король Русі Лев І Данилович (на честь якого названий Львів) молився тут перед образами, і згодом, за легендою, був тут похований.

Монастир св. Онуфрія

Запрошуємо дізнайтесь про історію бойківської землі, помолитися до мощей святого Валентина у Самборі та до святого Онуфрія під час екскурсії:

7. Борислав. Церква святої Анни

Колись містечко Борислав на Львівщині було відоме на весь світ своєю нафтою та озокеритом, але зараз тисячі людей їдуть до нього з цілої України, щоб помолитися в унікальній церкві святої Анни (1900р.), бо у ній є зібрання більше як 2000 мощей святих християнського світу. Місцеві священники проводять тут цікаву екскурсію, реколекції, розповідають історії цих святих. Тут кожен зможе знайти мощі свого небесного патрона. Найбільшу увагу зазвичай викликають святі, які знані як покровителі родини, які допомагають завагітніти, зараджують при безплідді. У храмі вже є свідчення про понад 50 випадків вилікування від безпліддя.

Серед святих, мощі яких є у церкві багато беатифікованих вже у ХХ столітті. Для прикладу, святий Герард Маєль, який 29 січня 1893 року був беатифікований Папою Левом XIII, а 11 грудня 1904 року Папа Пій Х його канонізував. Дуже багато християн у цілому світі шанують його як покровителя матерів, особливо породіль, дару годування, дітей, сім’ї, доброї сповіді, а також лікарів, що приймають пологи.

Джанна Беретта Молла – свята, перша канонізована заміжня жінка Нового часу, лікар-педіатр, мати чотирьох дітей. Римський папа Іоанн Павло II під час її урочистої канонізації у травні 2004 року на площі перед Собором Святого Петра у Ватикані прославив її як «Святу матір сім’ї».

Також у храмі є мощі одного із дванадцятьох апостолів Христа Юди-Тадея. Він славиться як особливий опікун у безнадійних і розпачливих випадках, коли всі інші засоби виявляються зовсім безуспішними. Мало хто знає, що цей апостол був родичем самого Христа. Адже батько Юди був братом святого Йосифа, Обручника Пречистої Діви Марії, а його мати була родичкою Пресвятої Діви. Жінки, які тривалий час не могли завагітніти, після молитви до святого народжують здорових діточок.

Церква св. Анни та мощі Юди-Тадея

Помолитися в унікальному храмі із тисячами мощей святих та прийняти SPA-процедури у Трускавці можна у нашій мандрівці:

  8. Гошів. Монастир

На багато кілометрів у Долинському районі Івано-Франківщини видніється сяйво Ясної Гори – це Гошівський Василіянський монастир Преображення Господнього. Його історія починається з середини ХVI століття, а тутешній найбільший скарб – Гошівська Богородиця (1737р.), яку в народі нарекли «Цариця Карпатського краю», є копією знаної у цілій Європі ікони Ченстоховської-Белзької Матері Божої. Цю ікону часто називають «Королевою сім’ї», адже вона заспокоює сварки, приносить в будинок розуміння та умиротворення. Окрім того цей образ допомагає тим, хто мріє про нащадків.

Гошівський монастир та ікона Гошівської Богородиці

Також у Гошівському монастирі є каплиця апостола Тадея, споруджена на пожертви жінки, молитва якої була вислухана, бо цей святий є великим опікуном у безнадійних справах.

Помолитися до Гошівської Богородиці можна у мандрівках:

  9. Погоня. Монастир Успіння Матері Божої

Погоня – село Тисменицького району Івано-Франківської області, відоме ще з ХІІІ ст., саме тоді воєвода Роман за наказом короля Данила розбив татарський загін. Виконуючи обітницю, дану перед битвою, він збудував на цьому місці церкву. Відтоді ця земля почала славитися дивами, бо цілющої сили набуло місцеве джерело. Навколо нього в печерах селилися монахи. Сьогодні тисячі людей тягнуться до цього неймовірного за своєю енергетикою місця. Адже тут, у монастирі Успіння Матері Божої, ікона «Цариця Покуття» та ще кілька десятків копій чудотворних ікон, зібраних з усього світу, руками чудового настоятеля монастиря, благословлять вас на добру долю, щасливе материнство, родинне щастя.

Тут так часто здійснюється мрія багатьох пар про вагітність, що навіть є книга «Чуда з Погоні» франківської журналістки Юлії Боєчко, у якій зібрано більше 100 достовірних та перевірених випадків чудесних оздоровлень і описані більше 20 чудесних фактів допомоги при безплідді та її особисте пережиття, коли після восьми років подружнього життя вона стала щасливою матір’ю. За її словами, ця книга має допомогти тим, хто шукає вихід зі складної життєвої ситуації.

Монастир Успіння Матері Божої та ікона Чудотворної Божої Матері

Прогулятися давнім Станіславом та дотулитися до “Цариці Покуття” можна під час мандрівки:

10. Велика Копаня. Джерело близнюків

У закарпатському селі Велика Копаня, що у Виноградівському районі, чи не найбільша густина близнюків в Україні – понад 50 пар, а у деяких сім’ях є кілька пар дітей-близнюків. А все це через чудову воду зі скелі, яку споживає місцеве населення. Щоб набрати її потрібно інколи вистояти чергу. Причина цьому – неймовірні історії про жінок, які народжували дітей після того, як пили цілющу воду. Очевидно, щоб отримати ефект необхідно затриматись у цьому чудовому краю.

11. Велятино. Туристичний комплекс “Теплі води”

Цілющі термальні води Закарпаття, які нуртують і б’ють на поверхню теплими потоками і джерелами є справжнім скарбом Сріберної землі і, часто, це чудова альтернатива далеким курортам Ісландії, Швейцарії чи Угорщини. Дивовижне поєднання сполук йоду, брому, гідрокарбонатів, кремнію, заліза неможливо відтворити штучно, тому цінність таких джерел дуже висока. Крім традиційних захворювань опорно-рухового апарату термальні води успішно лікують хвороби нервової та ендокринної систем. Лікарі курорту «Теплі води» у Велятино Хустського району твердять, що їхня термальна вода корисна і при гінекологічних захворюваннях. Дуже добре приймати ванни жінкам, які перенесли хронічні запальні захворювання жіночої статевої системи, безплідді. Води цих теплих джерел поліпшують самопочуття та вигляд шкіри, а також є чудовим реабілітаційним засобом.

Термальний комплекс у Велятино “Теплі води”

Відвідайте Велятино разом з нами у турах:

12. Мукачево. Скульптура Корятовича у замку Паланку

І на останок…. Життя, наповнене любов’ю є прекрасне. Коли ми разом перебуваємо, переживаємо гарні моменти дружба, і любов лише міцніють, а спільні мрії і плани мають всі шанси здійснитись. І цьому сприяють найнесподіваніші місця і хвилини. У Мукачеві є могутній замок Паланок, що височить на 68-метровому вулканічному останцеві. Він є свідком бойових звитяг, історій слави, великого кохання та великих зрад. Його будували сильні чоловіки, але був час, коли мужньо захищала тендітна закохана жінка Ілона Зріні (Зрінська). У XIV ст. твердиню укріпив і розбудував подільський князь Федір Коріятович, який, добиваючись своєї мети навіть чорта обдурив. Тому за легендою, якщо потримаєте славного князя за палець, то він обов’язково посприяє і вам у здійсненні бажань і планів – але лише матеріальних! Для когось це – легенда. А от для наших туристів Ніни та Руслана з Кривого Рогу, які у серпні 2019 року побували у турі «Карпатські новинки за 5 днів», це справжнє диво!!! Адже, як вони самі зізнались, після того як незалежно один від одного загадали однакове бажання (це з’ясувалось згодом) і здійснили ритуал «тримання за палець» – воно здійснилось! А бажання було надскладне – Коріятович мав їм допомогти завагітніти і обов’язково дівчинкою. Посміхаєтесь? А у нас є фотопідтвердження від щасливої родини! Після наших мандрівок ось такі плоди кохання! Коріятович – справжній чоловік і величний князь! Для своїх все зробить! Ми маємо вже 4 підтверджених здійснень бажань від Федора Корятовича у наших турах.

Чудова сім’я наших туристів

Потриматися за славний палець Корятовича можна у наших турах:

Якщо ви після мандрівки з нами зцілилися від безпліддя і народили довгоочікувану дитину, то будемо дуже вдячні за розповідь, так щоб інші пари мали надію та отримали чудесний дар батьківства.

 

 

(Visited 25 448 times, 3 visits today)
Поділитись з друзямиEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest




4 в “12 місць, що допомагають завагітніти
  1. Ще у Львівській області у Дрогобичі в церкві Св. Юра є чудотворний образ «Марії Сніжної»

  2. У Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла немає образу філомени.

  3. Юда Тадей допомагає мені завжди у моїх проханнях, за моє останнє прохання я дякую
    кожного дня, так як мала проблеми зі здоров’ям які вирішувались тільки операцією.
    Я усердно просила щоб він вислухав мої молитви і обіцяла що буду іншим
    розказувати про його милість!

    • Якщо Ви зі Львова,то ще є костел Св Антонія на вул Личаківській.Св Антоній вислуховує і виконує бажання всіх хто просить і щиро вірить та молиться до нього.Провірила на собі! Щиро дякую йому за все!
      Кожного вівторка зранку та ввечері х Служба Божа з проханнями до Св Антонія

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *