Берегове – закарпатський Едем

Термальні води, ароматні вина, чудова природа – колоритне закарпатське містечко Берегове просто створене для оздоровлюючого та розслабленого відпочинку. Розташований в 5 кілометрах від угорського кордону, термальний курорт зберігає справжній європейський дух у шляхетній атмосфері міста, стильній архітектурі, мовних традиціях. Тут навіть час європейський.

І нехай лінгвісти сперечаються над закінченням назви міста (Берегово чи Берегове), місцеві мешканці, як і 500 років тому, називають своє місто на угорський манер Береґсас, а назви вулиць пишуться на двох мовах – угорській та українській.

Побачте усі чудові принади берегівщини у турах:

Місто гостинно приймає бажаючих занурити втомлені тіла в лагідні цілющі води термальних басейнів цілий рік та пропонує відпочиваючим досить розвинуту курортну інфраструктуру. Отже, якщо ви мрієте про славетні угорські купальні, запрошуємо до столиці угорської України для зміцнення здоров’я, безтурботного релаксу, естетичних та гастрономічних задоволень.

Можливо Вас також зацікавить берегово відпочинок в Карпатах

Термальні води Берегова

Унікальні термальні води Берегова мають аналоги лише у віддалених куточках планети, таких, як Нова Зеландія чи Сахалін. Склад високо мінералізованих гарячих джерел курорту характеризується складним терміном – кремнієво-азото-вуглекисло-хлоридно-натрієві. Така багата насиченість мінералами забезпечує лікувальні властивості вод при об’ємному спектрі захворювань – серцево-судинних, урологічних, патологій дихальної та нервової систем, опорно-рухового апарату.

Води сприяють також профілактиці багатьох захворювань та зміцненню імунітету в будь-якому віці. Тому в басейнах Берегова систематично набирається здоров’я та сил широке коло відпочивальників – від малих до великих.

Басейни НСК "Закарпаття"

Басейни НСК “Закарпаття”

Оздоровчі бази Берегова

Традиція лікування термальними водами вкоренилася в Берегові ще за часів Австро-Угорщини, коли в місті з’явилися перші басейни просто неба. Сьогодні до послуг відпочиваючих – басейни навчально-спортивного комплексу «Закарпаття», що працює з 1967 року та нового, комфортабельного оздоровчого комплексу «Жайворонок».

Відкритий басейн у комплексі "Жайворонок"
Відкритий басейн у комплексі “Жайворонок”

НСК «Закарпаття» обладнаний 50-метровим басейном для дорослих та двома дитячими басейнами. Тут достатньо помірні ціни, але умови відпочинку та сервіс лишаються на рівні середньостатистичних радянських лікувально-оздоровчих закладів, потребуючи ґрунтовної модернізації.

Критий басейн у комплексі "Жайворонок"
Критий басейн у комплексі “Жайворонок”

Комплекс «Жайворонок» відповідає всім вимогам сучасності та пропонує відпочиваючим розвинуту інфраструктуру та комфортні умови для відпочинку. Тут до ваших послуг 4 басейни просто неба для дорослих та дітей зі штучними водоспадами, а також критий басейн з гідромасажем, гейзером та джакузі.

Комплекс "Жайворонок"
Комплекс “Жайворонок”

Гаряча гейзерна вода з глибокої свердловини охолоджується до комфортної температури для корисних водних процедур, які, за порадою лікарів, не повинні перевищувати 2 години в день. Відпочинок та лікування в «Жайворонку» можете доповнити відвідуванням фінської сауни, турецької бані, соляного гроту, а також професійним масажем.

Берегово – історія, легенди, пам’ятки

На відміну від деяких курортів, де нема куди себе подіти у перервах між лікувальними процедурами, термальні води Берегово не залишить вам часу для нудьги. Старовинне містечко на каналі Верке з чудовими пам’ятками архітектури та багатою історією зачарує самобутньою, гостинною атмосферою та подарує незабутні враження.

м. Берегове, площа Героїв. Архівне зображення
м. Берегове, площа Героїв. Архівне зображення

За однією з легенд, Берегове мусить завдячувати своєю появою пастуху Сасу, який, знайшовши скарб, почав розбудову міста з храму на березі річки. Офіційна ж згадка про місто відноситься до XI століття, коли місцева територія належала угорському феодалу Ламперту, якому історики віддають пальму першості у заснуванні міста.

Хазяйнували на місцевих теренах галицькі князі та славнозвісний подільський феодал Федір Корятович, правитель Трансільванії Габор Бетлен і австрійська династія Шенборнів. В XX столітті Берегове розділило неспокійну долю Закарпаття. На сьогодні в чарівне, затишне місто протягом усього року стікається велика кількість приїжджих з усієї України.

У місцевому музеї
У місцевому музеї. Пам’ятки Берегово

Берегово що подивитись та що відвідати

    • «Графський двір» з палацом в стилі бароко, який займає історико-етнографічний музей Берегівщини. Основу музейної збірки складає приватна колекція колишнього службовця берегівської залізничної станції Ференца Горвата, а в підвалах палацу розташований Музей виноградарства та виноробства;
    • Костел Воздвиження Святого Хреста з ознаками романського та готичного стилів, перша споруда якого була зведена в першій половині XII століття. На площі біля храму встановлено погрудний пам’ятник першому угорському королю Іштвану I Святому;
    • Реформатську церкву кінця XVIII ст. з органом фірми «Рігер»;
    • Колишній міський суд – ошатну споруду початку XXст., де нині розміщується Закарпатський угорський інститут ім. Ференца Ракоці II;
    • Готель-ресторан «Золота пава», колишнє казино європейського рівня, збудоване на початку XX ст. в стилі модерн. Поруч зі спорудою знаходиться пам’ятник славетному угорському поету Шандору Петефі;
    • Угорський національний театр в приміщенні колишнього готелю «Орослан», зведеному в кінці XVII ст. в стилі бароко;
    • Літню резиденцію графа Шенборна, під якою знаходяться відомі Берегівські Королівські винні підвали, де з 1954 р. працював Берегівський винзавод;
    • Елегантну віллу в т.зв. закопанському стилі уродженки Берегова, зірки угорської оперети поч. XX ст. Шарі Федак.
Готель-ресторан "Золота пава"
Готель-ресторан “Золота пава”

In vino veritas!

Відвідати Закарпаття і не спробувати славетних закарпатських вин – це злочин. Продегустувати численні сорти ароматного напою можна в багатьох кафе, ресторанах та винних погребах.

In vino veritas!

Серед найпопулярніших осередків дегустації марочних вин з місцевих сортів винограду є:

  • 300-річний автентичний винний підвал родини Гаврильченко, т.зв. “Старий підвал”;
  • Дегустаційний підвал родини Нодь «Нота Бене»;
  • Дегустаційний зал оздоровчого комплексу «Жайворонок»;
  • Дегустаційний підвал винзаводу «Чізай»;
  • Щорічний фестиваль вина у Берегові, який проводиться у переддень 8 Березня.
Палац Шенборна
Палац Шенборна

До Берегова разом з «Відвідай»

Якщо ви втомилися від роботи та сірої буденності, запрошуємо до справжнього закарпатського Едему за міцним здоров’ям та яскравими враженнями в рамках наших турів:

Сиро-Винний тур Закарпаттям
(Visited 13 848 times, 2 visits today)
Поділитись з друзямиEmail this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest




8 в “Берегове – закарпатський Едем
  1. були там вcією сімєю , дуже гарно , купались в термальних басейнах, та пили вино у родини Нодя , то просто супер . Рекомендую !!!!!!!!

    • Доброго дня, п. Олено! Дякуємо за Ваш відгук) Щиро тішимось, що у Вас залишились такі приємні враження від мандрівки) Подорожуйте з нами й надалі!

      • Обожаю Берегово! Этот городок до сих пор хранит автентичний дух Австро- Угорщины!…Как – будто попадаешь в иное измерение… Брусчатка, храмы, термы, и, конечно же – вино! Знаете, в Берегово даже местные пьяницы держатся с неподражаемым достоинством – вот что значит настоящая Европа! А как почитают традиции! Попала я в Берегово как-то на 2-й день после Пасхи, в т.н. Поливальный Понедельник. У православных такой традиции не существует, и поэтому меня до ужаса напугал незнакомец с пульверизатором на безлюдной улице, который спросил дозволу окропить пани одеколоном – я его приняла за маньяка! Дома хозяйка, хохоча до слез, пояснила, что это обряд на счастье… Да я и так счастлива в милом уютном Берегвасе!

    • Добрий день, пане Сергію,
      Дякуємо за запитання!
      Наші телефони: +38-(032)-255-36-55, +38-(096)-481-36-70 (Київстар), +38-(093)-253-38-37 (Лайф), +38-(066)-825-99-36 (МТС).
      Електронна пошта: [email protected]
      Розклад роботи: понеділок-п’ятниця, 09:00-19:00; субота, 11:00-15:00; неробочі дні – неділя та державні вихідні.
      Більше контактів тут: https://vidviday.ua/kontakty

      • Відпочивали всією сім’єю. Дуже гарні привітні люди. Смачне вино. Дуже вразила місцева кухня- м’ясо по-будапештськи. І основне це лікувальні води. Всім рекомендую.

        • Добрий день, п. Ігор
          Дякуємо Вам за гарний відгук!
          Ми щиро радіємо, що у Вас залишилось приємне враження про подорож. Радо запрошуємо приєднатись до наших турів!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *